MotoGP Austin: Dovizioso: Video helpt me enorm, ‘het is duidelijk wat hier is gebeurd’ | MotoGP


Elke kans op een zinvol resultaat was voorbij, maar de RNF Yamaha-rijder kon aan enkele ideeën werken om zijn bochtensnelheid op de M1 te verhogen, met positieve resultaten.

De inspiratie kwam niet uit een opstellingswijziging of data-analyse, maar uit videobeelden.

“We werken veel aan de gegevens. Proberen te analyseren, te vergelijken. Maar voor een rijder en vooral in mijn situatie, waar ik me echt nog moet aanpassen aan de manier waarop ik fiets, als ik een video zie, helpt het me veel”, legde Dovizioso donderdag in Austin uit.

“Helaas konden we niet veel video opnemen. Ik denk dat we vanaf dit weekend wat meer van Yamaha zullen krijgen, om te vergelijken met de andere rijders. Simone [Battistella, manager] liet me iets zien na de warming-up in Argentinië, in slechts één hoek, en het hielp me om meer meters te maken [wider lines].

“Met de Yamaha moet je zo snel zijn in het midden van de bochten. Waar ik in het verleden, bij de andere motoren, altijd probeerde om minder meters in de bochten te maken. En dat werd mijn basis.

“In de [Argentine] race Ik probeerde daar wat meer in te gaan [mid-corner speed] manier en het hielp me, want uiteindelijk – het is waar dat ik alleen was en het is een beetje makkelijker – maar mijn tempo was niet slecht. In de race was ik hetzelfde als de training en iedereen ging langzamer dan de training.

“Ik wil niet zeggen dat ik iets heb gevonden, maar ik voelde me een beetje beter en ik moet zeker die kant op. Maar helaas is het zo onnatuurlijk voor mij om op die manier te rijden en elk weekend niet Ik kom niet instinctief, dus ik verlies veel tijd.”

Dovizioso hoopt dat de aanwezigheid van Yamaha’s cameraman bij COTA hem zal helpen dat proces te versnellen.

“Het is onmogelijk om in elke praktijk veel hoeken te filmen, omdat er maar één persoon is [filming]”Maar om een ​​vergelijking te hebben tussen mij en de andere Yamaha’s en de andere rijders, helpt me enorm om meteen te begrijpen: ‘Oké, het is duidelijk wat hier is gebeurd en dit is de manier om een ​​beetje sneller te zijn’.

“Want als je dit uit de data bestudeert, kun je sommige dingen wel begrijpen, maar je hebt niet de positie van de renner op de baan etc. Je moet dus ‘voorspellen’ wat er aan de hand is.”

Alle fabrieken maken gebruik van dergelijke videobeelden, waarbij ze de beelden vaak over elkaar heen leggen om de verschillen tussen de rijders en fietsen te benadrukken.

Na technische problemen in de laatste twee races, is Dovizioso’s beste resultaat tot nu toe een 14e in de seizoensopener van Qatar.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: