MotoGP Austin: Danilo Petrucci wint bij MotoAmerica-debuut! | MotoGP


Het is de laatste gedenkwaardige mijlpaal die is bereikt door de populaire Italiaan, die geschiedenis schreef met een Dakar-etappeoverwinning kort nadat hij eind vorig seizoen de koningsklasse verliet.

Bekend met het Austin-circuit uit zijn MotoGP-dagen, reed Petrucci zijn Warhorse Ducati Panigale naar een eerste MotoAmerica-overwinning met 1,7 seconden van Matthew Scholtz met Cameron Peterson als derde.

“Nee, oprecht [I never imagined this],” zei Petrucci. “Mijn doel was om op het podium te staan, want deze jongens en ook Jake Gagne zijn erg snel.

“Na de Dakar was ik erg moe en brak mijn enkel en radius op mijn sleutelbeen, daarna brak ik mijn kniebanden tijdens het trainen op mijn crossmotor! Ik ben bijna vergeten hoe ik moet rennen en heb het gevoel dat ik de benen van een andere man heb! Dus Ik ben gelukkig, maar ik ben fysiek niet fit.

“In het eerste deel van de ronde had ik het moeilijk. Dus ik probeerde het gewoon te redden, ook met mijn achterband, die onstabiel was omdat we maar een beetje hebben getest en nog een set-up moesten vinden.

“Maar ik ben erg blij om hier met deze jongens te racen, de sfeer is echt leuk. Naar MotoAmerica komen is een van de beste keuzes die ik heb gemaakt.”

De 31-jarige herhaalde daarmee de prestatie van mede MotoGP-ster Toni Elias, die de overwinning pakte tijdens zijn MotoAmerica-debuut, ook op COTA, in 2016. Elias werd het jaar daarop gekroond tot kampioen, maar kon Petrucci de titel op zijn eerste poging?

Race 2 vindt morgen (zondag) plaats op COTA, na de drie Grand Prix-races.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: