MotoGP Austin: Aleix Espargaro heeft ‘geen twijfel’ dat Aprilia hier is om te blijven | MotoGP


Tijdens de Amerikaanse Grand Prix van afgelopen oktober kreeg Espargaro in totaal vijf crashes, ja vijf!

En hoewel er een nieuw baanoppervlak in delen is aangelegd om enkele hobbels rond COTA weg te werken – zou Espargaro en Aprilia zeker moeten helpen op basis van de show van vorig jaar – de belangrijkste reden voor de Spanjaard die gelooft dat hij vooraan kan uitdagen, is momenteel de briljante vorm van zijn en de 2022 RS-GP-fiets.

Een opgewonden Espargaro zei: “Ik twijfel er niet aan dat het heel anders zal zijn. Ik was erg blij om in Argentinië te winnen, maar wat me nog blijer maakt, is dat we in de eerste drie ronden hebben laten zien dat we erg competitief zijn.

“Ik voel me goed met de nieuwe fiets, de nieuwe fiets is een stuk beter. Het bewijs is dat ik ook Jorge heb kunnen inhalen [Martin] op het rechte stuk, wat betekent dat de Aprilia over het algemeen flink is gegroeid.

“Dit geeft me veel energie voor deze Amerikaanse ronde. Ik weet dat het niet gemakkelijk zal worden en ik weet dat Portimao en Jerez een beetje makkelijker zullen zijn voor mij en mijn motor.

“Maar dit is een uitdaging, een grote uitdaging voor mij en ik hou van de uitdaging.”

Espargaro maakt nu deel uit van de ‘Elite’-groep…

Het zal zeker een uitdaging zijn, want Aprilia heeft het nooit echt goed gedaan op het Circuit of the Americas, of dat nu in de handen van Espargaro of een andere rijder is.

De nieuwe kampioensleider leverde een van de prestaties van zijn carrière in Argentinië, een prestatie waarvan velen denken dat Espargaro kan strijden om de titel.

Hoewel de namen Fabio Quartararo, Joan Mir, Francesco Bagnaia en Brad Binder waarschijnlijk zijn belangrijkste concurrentie zullen zijn, en ja, we nemen Bagnaia op op basis van zijn potentieel in plaats van resultaten tot nu toe, Marc Marquez zou een naam moeten zijn om naar te kijken, zo lang als hij gezond blijft.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het evenement was Marquez uiteraard de hoofdattractie nadat werd bevestigd dat de achtvoudig wereldkampioen dit weekend zou terugkeren.

Maar toen hem werd gevraagd of de terugkeer van Marquez op het circuit een mogelijke bedreiging vormt voor zijn vermogen om te vechten voor raceoverwinningen, bleef Espargaro enigszins ongemakkelijk…

“Ik hou niet echt van deze vraag, want Marc is een van de besten in de geschiedenis en vooral hier in Amerika. Maar ook de rest van het veld is dit jaar erg sterk”, legde Espargaro uit.

“Winnen is heel, heel moeilijk. Ik ben blij voor hem dat hij terug is, niet voor het kampioenschap, maar voor hem persoonlijk.

“Ik denk dat wat er het afgelopen jaar met hem is gebeurd, buitengewoon moeilijk te verwerken is.

“Je moet heel dapper zijn en een heel sterke mentaliteit hebben. Natuurlijk om te winnen; als het voorheen super moeilijk was, is het een beetje meer. Maar dit is MotoGP en de beste rijders moeten hier zijn.”

Met betrekking tot Marquez zou het zien van een schoon weekend (geen crashes) of blessures een enorm voordeel zijn voor hem, maar ook voor het wereldkampioenschap.

Om dat te laten gebeuren, is het van cruciaal belang om crashes zoals we die in Mandalika hebben gezien te vermijden, hoewel het interessant is dat Marquez heeft gezegd dat de kans dat dubbelzien voor een vierde keer terugkomt, daar zal blijven voor de rest van zijn carrière, en zich dus op racen en niet wat zou kunnen gebeuren is zijn prioriteit.

Hoe groot is de kans dat diplopie terugkeert?

Marquez zei: “Ik vroeg mijn arts wat het percentage is (hernieuwde blessure) – ik had de blessure in oktober, nu weer, wat gebeurt er als ik een jaar helemaal stop, en hij zei dat ik dit weekend hetzelfde risico zal hebben , hetzelfde risico in één jaar, of twee jaar.

“Uiteindelijk is het een zenuw dat wanneer ik de impact heb, het een beetje beweegt en dat creëert.

“Het is een van mijn zwakke punten, maar als ik hier ben, komt dat door het racen. Daar kan ik niet aan denken.

“Dit is mijn passie en ik ben hier om te racen, niet om aan blessures te denken.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: