MotoGP

MotoGP Assen: Strafschop Brad Binder: “Ik had geen idee, maar regels zijn regels” | Luca Marini: “Ik werd geraakt, ik begrijp het niet” | Luca Marini: “Ik werd geraakt, ik begrijp het niet” | MotoGP


Zoals bij elke dergelijke overtreding in de laatste ronde, wanneer er geen tijd is voor een rijder om de straf uit te zitten, kreeg Binder 3 seconden toegevoegd aan zijn racetijd.

Dat betekende dat hij, nadat hij bijna de hele race derde was geweest en Fabio Quartararo en Aleix Espargaro in de slotfase op afstand had gehouden, werd gedegradeerd naar de vijfde plaats.

“Helaas miste ik tijdens de race op de een of andere manier op mijn dashboard dat ik een [track limits] waarschuwing al, dus ik had geen idee dat ik de green al had aangeraakt [there]’, zei Binder.

“Ik ging terug naar de box en zei tegen mijn team: wat is er aan de hand? Wat heb ik gedaan? En ze zeiden dat ik de green had aangeraakt. En eerlijk gezegd was ik er nog steeds 100% zeker van dat ik het niet één keer had aangeraakt.

‘Maar toen ik naar de stewards ging, kon ik zien waar ik had aangeraakt. En helaas die paar millimeters – ik sprong net over het kleinste stukje, maar ik merkte het niet eens.

“Het is wat het is, de regels zijn de regels en ik zal morgen wat meer marge geven.

“Ik denk alle drie [infringements] waren precies hetzelfde, het was dat kleine stukje over de stoeprand. En ik heb me nooit gerealiseerd dat ik dat was [doing it]dat is het probleem.

“Maar goed, het is wat het is. De regels zijn de regels, dus als je het pikt, dan pik je het. Ik moet deze nemen en … ja, verdomme, wat kun je doen?

Afgezien van de straf was Binder verheugd over de voortgang van de afstelling van zijn RC16 en hoopt hij nu op wat meer drive op de rechte stukken voor zondag.

“Eerlijk gezegd was ik zo enthousiast om vanmorgen op mijn motor te rijden en te voelen wat ze hadden veranderd. Ik heb de laatste paar races enorme problemen gehad met het vergrendelen van de voorkant – nou ja, eigenlijk het hele jaar – en ze hebben daar een geheel van gemaakt.” veel beter, en toen vonden ze iets anders dat me veel meer grip aan de achterkant gaf.

“Dus ik voelde me zo goed op mijn motor, en ik moet morgen twee punten verbeteren, en ik denk dat we het heel goed kunnen doen. Dat zijn op het rechte stuk en op het rechte stuk terug… Als ik vol gas geef en heb niet het gevoel dat ik vooruit ga, ik word daar vermoord!

“Als we dat kunnen oplossen, denk ik dat we een goede hoofdrace tegemoet kunnen gaan.”

Marini: ‘Ik ben geraakt, ik snap de penalty niet’

Binder was niet de enige rijder die posities verloor na de vlag waarbij Luca Marini zakte van de achtste naar de tiende plaats nadat hij een straf van +0,5s had gekregen voor een kortere weg door de laatste chicane.

Maar de VR46 Ducati-rijder, die een hevig gevecht had gehad met Enea Bastianini en Alex Marquez, hield vol dat hij van de lijn was gedwongen nadat hij ‘van achteren’ was aangereden.

Herhalingen toonden contact tussen Marini en Bastianini toen de fabrieksrijder hem langs de binnenkant probeerde te passeren, waarna Marini rechtlijnig over de middelste apex reed.

“De straf is omdat een andere rijder me raakte in de laatste bocht, remmend in de laatste ronde. Ik heb hem niet gezien, dus ik weet niet wie het was. Ik probeerde gewoon niet te crashen. En ik heb de chicane doorgesneden’, zei Marini, wiens teamgenoot Marco Bezzecchi de race won.

“Ik begrijp de straf oprecht niet, want het is niet mijn fout. Ik was net mijn zin aan het maken. Ik werd van achteren aangereden. Dus probeerde ik gewoon crashen te voorkomen. En dat is het.”

De penalty wreef zout in de wonden van een teleurstellende race.

“Het is gewoon heel moeilijk om uit te leggen wat er vandaag is gebeurd. Vanmorgen in de kwalificatie en in FP3 was ik niet zo sterk, maar OK. Terwijl het een ramp was om vanmiddag op de motor te rijden”, zei Marini.

“Ik had veel moeite, vooral met de voorband. Veel onderstuur in de snelle bochten, veel vooraan in de langzame bochten. We moeten dus begrijpen waarom en dit probleem morgen proberen te vermijden.”

Binder blijft vijfde in het wereldkampioenschap, maar verloor nog meer punten aan titelleider Francesco Bagnaia, met Marini als zesde op weg naar de hoofdrace van zondag.

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: