MotoGP Assen: Quartararo: Toprak ‘extreem getalenteerd’, kan ‘echt snel’ zijn in MotoGP | MotoGP


De Turkse ster maakte zijn langverwachte Grand Prix-debuut tijdens een privé test in Aragon deze week.

Maar nu Yamaha volgend seizoen wordt teruggebracht tot alleen een fabrieks MotoGP-team – opnieuw geleid door Quartararo – lijkt het erop dat Razgatlioglu nog minstens één seizoen in WorldSBK zal moeten doorbrengen voordat hij probeert zich bij Troy Bayliss, Ben Spies en Cal Crutchlow aan te sluiten als een racewinnaar in beide categorieën.

“Voor mij is hij een extreem getalenteerde rijder”, zei Quartararo. “Je kunt zien aan zijn rijstijl en hoeveel hij de motor duwt, ook de redding die hij deed in Estoril op de laatste chicane, de manier waarop hij de Yamaha op de limiet rijdt.

“Ik denk dat hij het potentieel heeft om in de MotoGP te springen.

“Natuurlijk is het een heel ander verhaal dan bij Superbike. Ik denk dat hij van de test in Aragon weet dat het een veel stijvere fiets is, veel anders om te rijden, maar als hij volledig gemotiveerd is, denk ik dat hij een heel snelle rijder kan zijn. ”

Hoewel Razgatlioglu’s titelverdediging ingewikkeld blijkt te zijn en momenteel derde staat in het WorldSBK-klassement achter Alvaro Bautista en Jonathan Rea, begint Quartararo dit weekend de tweede helft van het seizoen in Assen met een 34-punts voorsprong op de MotoGP-titel.

“Het was een geweldig eerste deel van het seizoen”, zei Quartararo. “Qatar, Argentinië en Austin waren behoorlijk zwaar. Zoals ik vaak heb gezegd, klaagde ik een beetje te veel over mijn topsnelheid en was ik niet gefocust op mijn rijden.

“En toen we in Europa aankwamen, kon ik me echt concentreren op het rijden, geweldige resultaten behaald en vanaf Portugal hebben we tot nu toe bijna altijd podiumplaatsen behaald, alleen in Le Mans eindigden we als vierde.

“Maar ik denk dat we een geweldige eerste 10 races hebben gereden, precies dezelfde punten als vorig jaar op die etappe, dus ik denk dat we goed op weg zijn.

“Portugal was, denk ik, een van de beste momenten. Maar op de Sachsenring had ik natuurlijk nooit verwacht dat ik op dat soort circuit zou winnen. En de race van Mugello waar ik het hele weekend worstelde en op het podium eindigde. ”

Landgenoot Johann Zarco, die dit weekend als derde start in het wereldkampioenschap, zei: “Wat behoorlijk indrukwekkend is aan Fabio, afgezien van alleen de technische kant van zijn rijden, is het vermogen om het gewicht van een wereldkampioen te dragen en voor de tweede plaats te spelen. titel.

“Dat is heel indrukwekkend, om deze volwassenheid te hebben en het kampioenschap te beheersen terwijl hij dat doet.”

Dit weekend wil Quartararo de eerste Yamaha-rijder worden die drie races op rij wint sinds Jorge Lorenzo in 2015, hoewel zijn eerste zorg het beruchte weer in Assen is.

“Het zag eruit als volle regen vrijdag, zaterdag, zondag en vandaag zie ik dat het is veranderd voor zaterdag en zondag met beter weer”, zei Quartararo, winnaar van de Nederlandse ronde van vorig seizoen.

“Ik heb mijn rijden op nat wegdek behoorlijk verbeterd, maar als je op een plek als Assen aankomt, wil je een droge baan hebben, want voor mij is het er een waar je het meest van geniet en een van de meest mythische circuits op de kalender. We hopen dus op een droge race.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: