MotoGP Assen: Pole position ‘bijna onmogelijk met leger Ducati’s om me heen’- Fabio Quartararo | MotoGP


Quartararo, een vaste polesitter in zijn rookie MotoGP-seizoen (2019) en opnieuw in 2020, was allesbehalve dat de laatste tijd, aangezien Ducati in één ronde een grote kracht is geworden.

De Yamaha-rijder heeft dit seizoen slechts één pole-position op zijn naam staan ​​(Mandalika), en hoewel Quartararo heeft bewezen beter te zijn in racesituaties, was het zeker een uitdaging voor de Fransman, aangezien het veiligstellen van een start op de eerste rij aantoonbaar belangrijker is dan ooit tevoren. .

Na zijn briljante kwalificatieprestatie op Assen zei Quartararo tegen MotoGP.com: “Ik ben blij dat ik die eerste rij heb gehaald met het leger van Ducati’s om me heen. Het is bijna onmogelijk om een ​​poleposition te behalen met deze Ducati’s.

“Ik zat echt op de limiet [his fastest lap] en in de volgende ronde wilde ik het proberen, maar ik wist dat het een beetje erger zou worden. Vandaag was de eerste rij het doelwit.”

Verontrustend voor de rest van de grid, is Quartararo de afgelopen twee seizoenen een nog betere racer dan kwalificatie geworden – dat wil niet zeggen dat zijn kwalificatie slechter is geworden, sterker nog, hij blijft net zo goed.

Daarom is een start op de eerste rij zo goed als een pole voor de huidige wereldkampioen, die zondag de kans heeft om zijn derde opeenvolgende race te winnen – zijn vorige twee overwinningen kwamen ook van start op de eerste rij.

Uitputtingsslag niet op de kaart in Assen, ‘Ik zal 100% pushen’ – Quartararo

Of het nu Mugello, Catalunya of Sachsenring was, de recente MotoGP-races werden grotendeels gedomineerd door wie het minst kon lijden aan bandendegradatie of het overwinnen van extreme hitte.

Het is echter niet waarschijnlijk dat dat komende zondag het geval zal zijn, met Quartararo klaar om voluit te gaan.

Quartararo zei: “Ik zal 100% pushen van de eerste tot de laatste ronde. Misschien heb ik de hele vijf weken nodig [to recover] lacht]. Voor mij is dit circuit een van de meest fysieke op de kalender en ja, we zullen morgen allemaal in dezelfde situatie verkeren.”

Kan Bagnaia Quartararo stoppen / titelambities nieuw leven inblazen?

Hoewel de kans klein is, heeft Bagnaia nog steeds de kans om de MotoGP-titel van 2022 te winnen. Om dat te doen zal de Italiaan races moeten gaan winnen en hopen dat Quartararo een paar moeilijke weekenden tegemoet gaat.

Gezien hun intense strijd in de eerste ronde op de Sachsenring, is het niet moeilijk om te zeggen dat we zijn beroofd van een potentieel race-lang gevecht, iets wat Bagnaia dit weekend graag wil laten gebeuren.

Gevraagd naar wie de sterkste renners zijn voor de race van zondag, had Bagnaia één duidelijke naam in gedachten: “Natuurlijk is Fabio op dit circuit altijd zo competitief. Ik zou graag willen vechten, maar [this time] tot het einde van de race, niet alleen de eerste twee ronden.

“Ik denk dat het op dit circuit moeilijker is om een ​​gat te slaan, maar we hebben laten zien dat we in de eerste ronden zo competitief kunnen zijn, Fabio ook.”

Waarom beëindigde Bagnaia zijn MotoGP-kwalificatierun in Assen vroegtijdig?

Tijdens Q2 keerde Bagnaia onmiddellijk terug naar de pitlane nadat hij een nieuw ronderecord had neergezet. Maar met nog twee minuten te gaan, was er een kans, zij het onwaarschijnlijk, dat hij naar de pole kon worden geslagen.

“Meer dan dit [lap time] was voor mij onmogelijk. Daarom stopte ik in de doos”, voegde de Italiaan eraan toe. “Ik zei [to himself[ ‘if someone overtook [me] dan is dit oké’.

“Maar ik ben erg blij met deze kwalificatie. Vanmorgen had ik veel moeite om competitief te zijn, maar dankzij mijn team hebben we het goed gedaan.

“In FP4 hebben we een manier gevonden om te werken en het heeft me veel geholpen met racebanden. Op de tijdaanvallen zijn we altijd zo competitief.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: