MotoGP Assen: Pol Espargaro: Ik had deze pijn niet verwacht, geen zin om te rijden als ik niet snel ben | MotoGP


Nog een dag vrij oefenen en nog meer ongemak voor Pol Espargaro, aangezien de Honda-rijder tijdens FP2 in de Nederlandse MotoGP hevige pijn had.

Terwijl de Spanjaard tijdens de natte FP1 van vrijdagochtend weer in vorm leek te zijn – eindigde als derde het snelst – was het een opdrogende baan in FP2 die de pijn terugbracht die hij had op de Sachsenring.

Espargaro blesseerde zijn ribben tijdens de tweede van zijn twee FP1-crashes afgelopen weekend, voordat hij moest stoppen met de Grand Prix omdat de pijn te veel werd.

En nadat hij dat al een keer heeft meegemaakt, heeft Espargaro toegegeven dat hij zal overwegen om te stoppen met de Nederlandse MotoGP in Assen als hij niet in staat is om op hoog niveau te rijden.

Over zijn solide prestatie in FP1 zei Espargaro: “In de ochtend hebben we goed werk kunnen leveren. Op nat wegdek is het fysiek minder veeleisend en konden we op een fatsoenlijke manier rijden. Ik voelde niet veel pijn hierdoor kon ik snel zijn en was ik P3.”

De middag wekte echter heel andere gevoelens op bij de Repsol Honda-rijder: “Erger dan ik had verwacht [rib injury], had ik hier veel beter verwacht. Toen ik ’s middags duwde, voelde ik meteen dat mijn ribben behoorlijk pijn begonnen te doen en toen ook mijn rug. De situatie is dus moeilijk.

“Ik had de situatie die ik nu heb niet verwacht. Ik had niet verwacht dat ik me zo slecht zou voelen als ik me nu voel.

“Dus ik ga wat behandelingen nemen, wat ontstekingsremmers en kijken hoe dit reageert voor morgen en kijken of ik kan rijden en of ik snel kan rijden. Want als ik niet in staat ben om te rijden snel en goed presteren, heeft het geen zin om te rijden.

“Ik ga trakteren” [the injury] zo goed als ik kan [tonight] – zoals ik thuis deed. Maandag na de race op de Sachsenring kon ik niet eens [get] van het bed. Dinsdag en woensdag waren beter. Maar ja, ik heb het moeilijk.”

‘Ik begrijp het niet’ – Honda MotoGP-testrijder Stefan Bradl bleef in de war na FP2, maar waarom?

Hoewel het geen geweldige dag was voor Espargaro, kan hetzelfde gezegd worden voor Bradl, die in FP2 in bocht negen crashte.

Het is een val waardoor de Duitse rijder, die sterke woorden had over Honda na de Sachsenring, in verwarring raakte over wat er gebeurde.

Bradl voegde toe: “We hebben vandaag een crash gehad in bocht 9, het was over het algemeen niet echt een geweldige dag. In de ochtend was het eerlijk gezegd niet zo erg en ik was blij met waar mijn snelheid was.

“In de middag toen de baan droog werd, probeerde ik wat meer te pushen en verloor ik de voorkant. Gelukkig ben ik fysiek in orde, maar ik begrijp niet echt waarom ik daar crashte, wat frustrerend is.

“Morgen is een nieuwe dag en het weer ziet er beter uit, dus we blijven werken en proberen sneller te gaan.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: