MotoGP Assen: ‘Niets wat ik kon doen’ – Jack Miller bestraft, legt Maverick Vinales bijna-ongeluk uit | MotoGP


De fabrieks-Ducati-ster, die ondanks de sanctie voor het vallen onder gele vlaggen afgelopen weekend in Duitsland een podiumplaats behaalde, kreeg dezelfde straf voor een enge bijna-ongeval met Maverick Vinales in de kwalificatie.

‘In MotoGP Q2 bij het verlaten van bocht 5, werd waargenomen dat Miller traag reed, rijder #12 stoorde en een veiligheidsprobleem veroorzaakte’, las een oordeel van de FIM Stewards.

‘Dit is de tweede keer dit seizoen dat hij traag op de lijn rijdt en een andere rijder stoort. Hij heeft een Long Lap penalty gekregen voor de MotoGP race op de Motul TT Assen.’

Miller kreeg eerder een gridstraf van drie plaatsen voor het hinderen van Fabio Quartararo tijdens de kwalificatie in Argentinië. De Australiër, die zich als zesde op de grid kwalificeerde, bood na de sessie meteen zijn excuses aan aan Vinales en het Aprilia-team.

Franco Morbidelli krijgt ook een lange ronde straf voor de race nadat hij in de vrijdagtraining tweemaal langzaam op de racelijn had gereden, nadat hij een mondelinge waarschuwing had gekregen voor dezelfde overtreding op de Sachsenring.

Jack Miller: ‘Ik ging mijn excuses aanbieden, maar ik kan niets doen’

Terwijl hij sprak voordat zijn straf werd aangekondigd, legde Miller uit dat hij na een val weer op de baan was gekomen en voelde dat hij niet veel anders had kunnen doen.

“Ik heb niets gehoord, maar ik hoop van niet”, zei Miller over een mogelijke penalty. ‘Ik bedoel, ik heb niets verkeerd gedaan. Ik deed alles wat ik kon goed. Ik trok naar links.

“Ik zat in het zijzadel van het duwen om het te starten. Ik probeerde gewoon mijn voet omhoog te brengen en ervoor te zorgen dat de [damaged] voetsteun zou niet breken toen ik er met al mijn gewicht op stond om mijn andere been over de andere kant van de fiets te krijgen.

“Ik was al hard aan de linkerkant van de baan en ik keek alleen of ik niemand in de weg stond en Vinales was erbij. Er is daar veel spoor. Ik begrijp de racelijn en de baan trekt je op die manier naar buiten, maar ik kon niet veel meer doen.

“Ik ging mijn excuses aanbieden, simpelweg omdat ik weet dat het shit is, maar ik kan niets doen.”

Maverick Vinales: ‘Geen probleem… Gelukkig hebben we elkaar niet geraakt’

Vinales, die als elfde op de grid zal starten, veegde het incident van tafel:

“Kortom, ik denk dat hij crashte en nadat hij omkeek, zag hij me, hij probeerde te… [move], maar ik kwam heel snel. Eerlijk gezegd, het [changed] niets, want er was een gele vlag [cancelling any fast laps].

“Geen probleem, het is oké… Gelukkig hebben we elkaar niet geraakt.”

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: