MotoGP

MotoGP Assen: Marco Bezzecchi: “Ik wilde niet alles in de prullenbak gooien” | MotoGP


Tijdens de training, kwalificatie en de MotoGP-sprintrace bleek Bezzecchi onverslaanbaar voor de rest van de grid.

En nadat hij zich vanaf pole had opgesteld voor de hoofd Grand Prix, leek de kans erg groot dat Bezzecchi een clean sweep in Assen zou voltooien.

Echter, net als zeven dagen eerder op de Sachsenring toen Bagnaia een grote stap voorwaarts vond om een ​​echte bedreiging te worden, maar in tegenstelling tot de Duitse MotoGP, zette Bagnaia zijn verbeteringen om in een overwinning.

Bezzecchi gebruikte de zachte achterband om voordeel te behalen in de sprint, en hoewel hij het gevoel had dat een volledige race op dezelfde compound mogelijk was, was het een gok die de Italiaan niet wilde nemen.

Gevraagd of het doorbreken van Brad Binder voor P2 voordat Bagnaia een voorsprong van een seconde had geopend, de uitkomst zou hebben veranderd, vertelde Bezzecchi MotoGP. com: “Ik weet het niet, want Pecco was sterker dan ik met het medium [rear tyre].

“Ik wist al dat ik met de soft kon racen, maar het was een te groot risico. Ik wilde niet alles in de prullenbak gooien, want dit weekend hadden we een heel goede tijd.

“Dus ik zette ook het medium in, maar ik wist dat ik wat meer kon lijden. Het probleem was dat het passeren van Brad betekende dat ik veel worstelde met de druk van voren.

“Ik reed een paar ronden achter hen en verloor een paar meter, maar daarna won ik weer.

“Toen heb ik de inhaalactie goed voorbereid en kon ik hem eindelijk passeren. Zodra ik voor hem was, kon ik wegrijden voordat ik een probleem met de motor kreeg.”

Ongetwijfeld zijn beste circuit op de kalender, Bezzecchi’s resultaten ondersteunden een P2-finish tijdens zijn rookieseizoen.

Sprekend over zijn herinneringen aan Assen die veel verder gaan dan zijn racen op de Dutch TT, voegde Bezzecchi toe: “Op dit circuit had ik hele goede herinneringen, afgezien van het resultaat van vorig jaar. Ook toen ik heel jong was, mijn moeder en mijn vader kwamen hierheen en brachten ons naar races met mijn zus. En voor mij was het fantastisch.

“Ik herinner me echt dat de tribunes geen barrières hadden, dus je kon heel dicht bij de baan zijn. Ik volgde Vale al veel, hij was mijn idool.

“Ik droomde ervan om op dat circuit te rijden. Nu om hier te zijn, vechtend voor podia, overwinningen, het is geweldig. Het is een plek die ik echt leuk vind.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: