MotoGP

MotoGP Assen: Jack Miller “draait” KTM, zijwind “legende in sommige bochten, beginner in andere!” | MotoGP


Net als zondag op de Sachsenring was de Australiër de beste niet-Ducati, maar dit keer slechts 0,155 seconden achter Marco Bezzecchi van de VR46, met de Duitse Grand Prix-winnaar van Pramac, Jorge Martin, er tussenin.

“Blij genoeg met de dag, gestage start, maar we waren relatief snel in staat om onze draai te vinden”, zei Miller. “We hebben de motor veranderd, een behoorlijk grote stap vandaag, gewoon proberen te werken aan de problemen die we hadden op de Sachsenring en Mugello.

“In de hogesnelheidsbochten had ik niet zoveel contact met de achterkant en miste ik een beetje grip op de aandrijving toen de motor eenmaal rechtop zat en in beweging was.

“Mijn hele carrière heb ik op een motor gereden die vooraan erg laag is, in vergelijking met veel andere jongens die op de motor rijden, of het nu Ducati of Honda is of nu KTM,” legt Miller uit.

“Dus we proberen gewoon de fiets terug te draaien, maar ook mijn lichaamspositie op de juiste plek te houden, waardoor ik me comfortabel voel en in staat ben om te duwen.

“We hebben iets soortgelijks geprobeerd in Mugello, maar ik kon geen manier vinden om me op mijn gemak te voelen. We hadden daar haast en het begin van Q1 maakte het weekend duidelijk wat stressvoller.

“Dus het was leuk om een ​​fatsoenlijke basis te krijgen en het dan hier opnieuw te proberen. We speelden er wat meer mee en kwamen waar ik me op mijn gemak voel.

“Nu voelt het goed [in the high-speed corners]’, voegde Miller eraan toe. “En de motor reageert heel goed zodra ik hem aan de andere kant van de band zet in de richtingsveranderingen.”

Het was echter een extra complicatie om rekening te houden met de zijwind.

“Het was vanmiddag een beetje lastig met die zijwind, bocht zes was behoorlijk onbetrouwbaar, de voorkant stuiterde nogal rond, maar toen was bocht zeven onwerkelijk!

“Je liet gewoon los – raakte niet eens de remmen aan – bleef gewoon aan de zijkant van de motor hangen en ze zou naar binnen waaien. Geeft je het gevoel dat je een legende bent in sommige bochten en als een beginner in andere!”

Teamgenoot Brad Binder zit ook rechtstreeks in kwalificatie 2, op de achtste plaats.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: