MotoGP

MotoGP Assen: Jack Miller down tijdens “slice and dice” met Vinales, “pissig over wat had kunnen zijn” | MotoGP


Miller begon als twaalfde na trillingen tijdens de kwalificatie en had moeite om terrein te winnen in de sprint. Miller wist dat hij vroeg op zondag moest aanvallen.

De Australiër brak door naar de zevende plaats in de eerste ronde en passeerde Maverick Vinales in de laatste chicane. Maar de Aprilia-rijder slipstreamde toen terug langs en dook naar binnen in bocht 1.

Miller, die verwachtte dat Vinales wijd zou gaan, probeerde vervolgens de hoek af te snijden en onder de RS-GP door te snijden. Het was te veel voor zijn voorband en de #43 zakte langzaam in pensionering, terwijl hij uit frustratie tegen een stuk gebroken vleugel schopte toen hij wegliep.

“Zeker niet zoals ik wilde dat mijn 200e Grand Prix zou gaan, één ronde, maar het is wat het is”, zei Miller.

“De motor voelde goed aan en ik had een goede start. Ik gooide hem onder Vinny in de laatste bocht, zette hem min of meer op vanaf 15, kon een mooie zet doen en had het gevoel dat ik de volgende kerel voor me onder druk kon zetten. Maar Maverick kwam meteen terug – zoals jij doet, dat is wat er in de eerste ronde gebeurt.

“Ik remde behoorlijk diep [into Turn 1] en hij ging langs mij heen. Dus ik dacht dat hij wijd ging en ik probeerde terug te snijden. Net zoals ik deed, vroeg ik een beetje te veel van de voorkant en daar ging ze. Niets echt mis, probeerde gewoon een beetje te snijden en te dobbelen en het mocht niet zo zijn vandaag.

“Het was letterlijk een paar graden hellingshoek meer aan de top, gewoon proberen om het naar binnen te brengen om tussen bocht 1 en 2 uit te rijden. En dat was alles wat ze schreef!

‘Niets belangrijks, gewoon pissig over wat had kunnen zijn.

“We hebben vanmorgen zeker iets gevonden met de motor, ik kon comfortabeler worden en voelde me redelijk zelfverzekerd in die eerste ronde van de race.”

Miller: “Uitgehold voor Brad, hij reed een megarace”

Met Miller uit, leek teamgenoot Brad Binder klaar om zijn sprintfout goed te maken en een podiumplaats te claimen, om in de laatste ronde opnieuw de baanlimieten te overschrijden en een penalty na de race te krijgen.

“Gestript voor Brad vandaag,” zei Miller. “Hij reed een megarace, vooral op die zachte band. We wisten dat het een gok zou worden. Hij heeft het laten werken. Om het in dezelfde verdomde hoek te hebben als gisteren … De regels zijn de regels.

“Ik had er graag bij gestaan ​​om met die jongens te strijden, het zag er leuk uit vooraan.”

Miller gaat de zomerstop in als zevende in het wereldkampioenschap, met als beste resultaat een derde. Binder staat vierde in het klassement.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: