MotoGP Assen: ‘Het was een gevaarlijke beweging’; Luca Marini ‘gelukkig niet te crashen’ na contact met Joan Mir | MotoGP


De MotoGP-kampioen van 2020 had al contact gehad met Miguel Oliveira voordat hij in de rij ging staan ​​bij zijn startplaats – de Suzuki-rijder remde scherp om het voorste holeshot-apparaat te activeren toen Oliveira de achterkant van zijn GSX-RR knipte.

Het incident kostte Oliveira zijn rechtervleugel en ongeveer een tiende per ronde, volgens de KTM-rijder.

Toen de lichten uitgingen, werd er een tweede dosis contact gemaakt, waarbij Mir ervoor koos om de buitenlijn te nemen na een indrukwekkende lancering.

Maar terwijl hij dat probeerde, schoof Marini iets naar achteren, waardoor Mir de Italiaan raakte.

Over de twee incidenten vertelde Mir aan MotoGP.com: “Over het contact met Miguel [Oliveira], Ik kwam aan bij mijn startpunt en toen remde ik hard om de holeshot aan de voorkant te activeren. Om de een of andere reden had hij niet verwacht dat ik remde en raakte hij me aan.

“Ik denk dat hij een vleugel verloor, maar het was een behoorlijk harde klap. Gelukkig konden we de race starten.

“Dan met Luca [Marini]Ik begon redelijk goed en was sneller dan hij, dus ik kon een beetje naar links gaan om naar buiten te gaan, maar toen draaide hij een beetje zodat we elkaar raakten.

“Gelukkig konden we de race voortzetten, want het is geen goede plek om te crashen.”

Van de mentaliteit dat beide momenten slechts een race-incident waren en een waarbij alle drie de rijders het geluk hadden een potentieel gevaarlijke crash te vermijden, had Mir geen invloed toen hij vooruit begon te komen in de race, zoals hij zo typisch doet.

Het was geenszins een klassieke terugslagrit van Mir nadat de Suzuki-rijder opnieuw uit Q1 werd geslagen, maar de aanstaande Repsol Honda-rijder slaagde erin om voor Alex Rins te eindigen, die vijf plaatsen hoger startte.

‘Het was een gevaarlijke beweging’- Marini zegt dat het de MotoGP-kampioen van 2020 was die een wheelie kreeg

Terwijl Mir ervan overtuigd was dat Marini uitweek omdat de voorband van de grond kwam, geloofde de Mooney VR46-rijder dat de Spanjaard degene was die het contact initieerde.

“Op de fiets heb ik net mijn start gemaakt, mijn lijn gemaakt en Joan [Mir] snijd mijn lijn door. Ik weet niet waarom,” zei Marini: “Misschien was het niet zijn schuld, want als de motor begint te wheelie kan hij moeilijk te controleren zijn.

“Maar het was zeker een gevaarlijke beweging. Ik probeerde contact te vermijden, maar het was onmogelijk. Ik had geluk dat ik daar niet crashte, want er waren veel renners achter me.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: