MotoGP

MotoGP Assen: Francesco Bagnaia vreesde problemen met de voorbanden, “rear vibration” kost Marco Bezzecchi | MotoGP


Nadat hij voor de derde opeenvolgende race een Ducati-rijder had zien winnen, was Bagnaia weergaloos tijdens de Nederlandse MotoGP.

Bagnaia probeerde aanvankelijk de leiding te nemen in de eerste bocht, maar Brad Binder verblufte de wereldkampioen met een late remmanoeuvre voordat Bagnaia zijn racewinnende inhaalactie twee ronden later maakte.

Ondanks dat Binder en Marco Bezzecchi hem allebei in verschillende stadia probeerden terug te halen, had Bagnaia altijd een antwoord op weg naar zijn zesde overwinning van het seizoen.

“Ik heb het zo snel mogelijk geprobeerd vanwege de temperatuur van de voorbanden”, zei Bagnaia na de race. “Als je zo dicht achter hem zit, is het heel gemakkelijk om de temperatuur op te pikken en de voorband was een beetje te zacht.

“Ik probeerde gewoon ronde voor ronde te pushen, en toen ik zag dat Bez dichtbij was – hij verkleinde het gat met drie tienden in één ronde – probeerde ik weer veel te pushen en het gat onder controle te krijgen.

“Toen ik in de laatste ronde merkte dat ik er met negen tienden aan begon [advantage] Ik was rustiger.”

Na het verwisselen van de zachte achterband voor een medium omdat de Grand Prix veel langer duurde, presteerde Bezzecchi niet helemaal hetzelfde niveau als de sprint.

Dat is echter niet de reden waarom hij Bagnaia niet kon uitdagen, aangezien een probleem met de achterkant van zijn machine de oorzaak was.

Bezzecchi begon met te zeggen: “Heel blij omdat we dit weekend heel goed werk hebben geleverd. We moeten tevreden zijn, want ik leidde elke sessie, haalde de pole position waar ik in de kwalificatie normaal gesproken niet zo goed in ben, en ook won de sprint met een zeer goede race.

“Het is fantastisch om nog een podium te halen. Ik ben tevreden, want in het laatste deel van de ronde had ik een probleem met de motor dat voor veel zenuwen zorgde. Ik was echt bang dat ik het podium zou verliezen.”

Op de vraag wat het exacte probleem was, beweerde Bezzecchi dat een trilling zijn vermogen om snelheid te dragen in snellere bochten beperkte.

“Toen ik eindelijk heel dichtbij kwam, moest ik het proberen en risico’s nemen. Ik bereidde de inhaalactie voor na bocht vijf en ik kwam er heel snel uit.

“Al in zes lag ik aan de leiding voor het remmen. Maar toen duwde ik het gat een klein beetje om te dichten [the gap] naar Pecco en toen begon ik deze trilling aan de achterkant te krijgen die erg sterk was.

“Ik was erg bang omdat ik de motor niet erg ver kon laten leunen in snelle bochten.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: