MotoGP Assen: Francesco Bagnaia reageert op overwinningsclaim Aleix Espargaro: ‘Ik hoefde niet op de limiet te zitten’ | MotoGP


De Ducati-rijder, die een broodnodige MotoGP-overwinning behaalde in Assen na back-to-back DNF’s, maakte de perfecte start voordat hij langzaam een ​​​​gat opbouwde.

Maar toen kampioenschapsleider Fabio Quartararo een wanhopige uitval deed in bocht vijf, crashte in Espargaro en ervoor zorgde dat de Spanjaard meer dan 11 seconden verloor, toonde de Aprilia-rijder een niet-aflatend tempo en eindigde als vierde na slechts 15e te zijn geweest.

Aan het einde van zijn verbluffende gevecht kwam Espargaro over de finish met Bagnaia in zicht – slechts een gat van 2,5 seconde scheidde de twee renners.

Na de race zei Espargaro dat hij een ‘duidelijke’ overwinning had gemist, maar Bagnaia was het daar niet mee eens: “Ik weet het niet. Ik heb mijn race gereden en bij de start kon ik de afstand goed afleggen in vergelijking met hem.

“Hij liet zeker een geweldig tempo zien, maar hij had ook nodig” [in order] herstellen. Zeker, hij was meer boos om te herstellen en zijn tempo was behoorlijk indrukwekkend.

“Ik reed een andere race en probeerde het gat achter me te dichten. Ik hoefde niet altijd op de limiet te zitten zoals hij.

“Ik heb geleerd dat je soms wat kalmer moet zijn in die situatie. Hij was zeker in staat om een ​​geweldig gevecht met mij te hebben, maar ik weet het niet, want ik won de race en hij werd vierde.”

Bagnaia was ‘doodsbang’ om te crashen in Nederlandse MotoGP

Zelfs met Quartararo en Espargaro uit de strijd, herinneringen aan crashes op de Sachsenring en Le Mans, twee races waar Bagnaia een gegarandeerd podium in handen had, lieten de fabrieks-Ducati-rijder achter met een lichte voorsprong op zijn spel.

“Ik was erg bang om opnieuw te crashen”, zei Bagnaia. “Ik heb gewoon geprobeerd slim te zijn en niet over de limiet te gaan. Eindelijk waren we in staat om een ​​geweldige race te rijden.

“We hebben het hele weekend goed gewerkt en we waren voorbereid op deze race. Het enige wat we niet hadden verwacht was de regen en ik was bang [because of it].

“Ik probeerde het te managen, maar Bezzecchi achter mij herstelde zich twee/drie tienden per ronde, dus het was niet gemakkelijk om terug te stuiteren.

“Ik was bang om te crashen vanwege het verleden. Mijn doel was om de race uit te rijden. Na twee nullen zoals ik deed, was het erg belangrijk om bij de finish te komen.

“In het begin pushte ik veel om een ​​gat naar Aleix te maken.” [Espargaro] en Fabio [Quartararo] en toen ze contact maakten, zei ik ‘oké, ik kan rustiger zijn’ maar [still] duwen. Ik heb verschillende dingen geprobeerd.

“Maar het probleem was dat Marco [Bezzecchi] was de kloof aan het dichten. Ik probeerde opnieuw te pushen en ik zag dat mijn tempo voldoende was om het onder controle te houdenSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: