MotoGP

MotoGP Assen: Fabio Quartararo moet röntgenfoto ondergaan na ongeval in Amsterdam: “Het is gevaarlijk hardlopen!” | MotoGP


De blessure van de Monster Yamaha-rijder volgt op het bizarre wielerincident van Aleix Espargaro aan de vooravond van de Mugello-ronde, waarbij de Aprilia-ster breuken opliep aan zijn hiel en ribben na een zware val tijdens het spelen op zijn telefoon.

“Ik ben gecrasht tijdens het rennen! Ik verdraaide mijn enkel, verdraaide mijn teen. En ik heb over een uur de röntgenfoto, dus hopelijk niets echt groots, ‘onthulde Quartararo donderdag in Assen.

“Ik had een volledige crash! Ik rende en ik raakte [tripped]…. het is gevaarlijk rennen!”

De Fransman, wiens hoop op de titel in 2022 een deuk kreeg toen hij in botsing kwam met Aleix Espargaro, kreeg toen een highside vanwege motorschade En kreeg een jaar geleden een lange-rondepenalty in Assen, voegde eraan toe:

‘Ik ga zeker wat pijnstillers nemen, want dat is het [left foot] precies waar ik moet verschuiven, en waar ik echt wat gewicht moet neerzetten om van richting te veranderen. Ik zal dus veel vermoeider zijn, maar het hoort bij het werk.”

Quartararo leidde vorig jaar het titelklassement en staat slechts achtste met één podium op weg naar de achtste ronde van dit seizoen.

“Voor mij, [Assen] is duidelijk een circuit waar we, als we hier niet snel gaan, nergens snel zullen zijn”, waarschuwde hij.

“Omdat het een van mijn favoriete circuits is en persoonlijk ben ik altijd snel geweest op dit circuit, ook al heb je wat problemen met de motor.

“In de Sachsenring hadden we verwacht snel te zijn. We waren niet snel en dus hopelijk kunnen we een geweldig resultaat behalen en in een geweldige positie naar onze vakantie gaan.”

Na de Dutch TT van zondag begint de MotoGP-zomerstop.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: