MotoGP

MotoGP Assen: Fabio Quartararo: “Ik zal wat pijn hebben…”, Johann Zarco: “We crashten behoorlijk snel” | MotoGP


Quartararo’s hoop om zijn podiumplaats in de Sprint op zaterdag te herhalen, werd onmiddellijk gedeukt toen hij bij de start van de Grand Prix een wheelie maakte, waardoor de Monster Yamaha-rijder van de vierde naar de twaalfde zakte.

Zarco leed een vergelijkbare degradatie, van de achtste naar de veertiende, maar wilde Quartararo in de derde ronde inhalen.

Maar het noodlot sloeg toe toen Quartararo door de snelle knik in bocht 7 zakte, net toen Zarco een pass in de rij zette, waardoor de Pramac Ducati-rijder nergens heen kon.

“I viel en ik verdraaide mijn elleboog, dus ik moet hem voorlopig in een draagdoek houden”, aldus Quartararo. “[The elbow] zou niet te lang moeten duren om te genezen en de voet zal ik moeten controleren, maar normaal gesproken zal ik een operatie aan de teen moeten ondergaan. Ik zal een paar weken wat pijn hebben.

“Ik maakte een fout bij de start. Ik wilde geen normale start maken, ik wilde een perfecte start maken en toen ik te dicht bij perfect kwam, maakte ik een totaal slechte start!

“Ik liet de koppeling iets te snel los en toen kreeg ik een wheelie. Dus ik verloor veel posities en toen probeerde ik gewoon te doen zoals in de ochtend [fastest in warm-up]maar ik verloor de voorkant in bocht 7.

“Op dit moment is het behoorlijk pijnlijk,” voegde Quartararo eraan toe. “Als de race nu was, zou ik denk ik rust nemen! Maar we hebben anderhalve maand tot Silverstone. Er is niets kapot.”

Afgezien van het vertrek uit de Grand Prix was Quartararo tijdens het weekend van Assen weer op zijn best, met als hoogtepunt het ‘podium’ van de Sprint, na Brad Binder’s straf na de race op zaterdag.

“Vergeten wat ik aan de linkerkant van mijn lichaam heb, het was een positief weekend”, glimlachte Quartararo.

“Geweldige kwalificatie, geweldige sprintrace, geweldige snelheid. Zelfs als ik geblesseerd ben, heb ik het gevoel dat ik op mijn best heb gereden.”

Teamgenoot Franco Morbidelli eindigde als negende.

Zarco: “Op het moment dat ik gas gaf, verloor hij de voorkant”

De ongelukkige Zarco, die zich haastte om Quartararo’s toestand in de grindbak te controleren, kwam er ook niet ongeschonden vanaf, met pijn in zijn rechterhand.

“Ik moet zien of mijn rechterhand groot wordt of niet, want er is nog steeds wat pijn rond de vingers. Maar ik ben in orde”, zei de Pramac-renner.

“Ik zag vanaf de eerste ronde dat het lastig was met de grip voor iedereen. Dus ik zei: ‘OK, het tempo kan goed zijn. Ras is lang. Ik zal terugkomen’.

“Ik zag Fabio veel worstelen, dus ik probeerde hem in te halen in bocht 1, maar hij kwam over de streep en toen bewoog zijn motor veel in bocht 6. Dus ik bereidde me voor om behoorlijk snel te zijn in bocht 7 en probeerde dan om haal hem in bocht 8 in.

“Maar op het moment dat ik gas gaf, verloor hij de voorkant. Ik was zo dicht bij hem dat ik de motor niet kon ontwijken en we crashten behoorlijk snel. We liepen allebei weg. Maar het lijkt erop dat hij de blessure aan de linkerelleboog heeft opgelopen en nog steeds doet de linkervoet pijn voor hem.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: