MotoGP

MotoGP Assen: Brad Binder penalty herhaling: “Hoe deed ik dat ook al weer? Het spijt me heel erg dat ik het verprutst” | MotoGP


Wederom raakte Binder het verboden groene gebied aan de buitenkant van de stoeprand van bocht 8 slechts een paar millimeter, terwijl hij probeerde Aleix Espargaro en Jorge Martin op afstand te houden, maar het was genoeg om hem te zien degraderen van de derde naar de vierde plaats na de vlag.

Net als op zaterdag had de KTM-rijder tot aan de vertragingsronde geen idee dat hij over de kerb was afgedwaald. Het was een wrede klap voor Binder, die de leiding had gepakt in de eerste bocht en vervolgens slim omging met zijn zachte achterband terwijl al zijn tegenstanders hard renden.

“Ik denk dat we het vandaag goed hebben gedaan – tot de laatste ronde. En daarvoor spijt het me extreem, extreem voor mijn team omdat ik twee podiumplaatsen voor hen heb weggenomen”, zei de Zuid-Afrikaan.

“Ze hebben geweldig werk geleverd, enorm veel moeite gestoken en het spijt me dat ik het zo verpest.

‘Ik wist niet dat ik het zelfs maar had aangeraakt. En toen gingen we naar bocht 1 en Aleix wees naar de green.

“Toen zag ik de tv en dacht ik: ‘Hoe heb ik dat ook alweer gedaan?’ Hoe dan ook, het is wat het is. Ik raakte het weer een paar millimeter aan.

“De regels zijn de regels. Ik voel me verdomme hersendood om het nog een keer te doen!

“Ik zal proberen het goed te maken in Silverstone.”

Binder had de zachte achterband gekozen om het gripvoordeel van de leidende Ducati’s van Marco Bezzecchi en Francesco Bagnaia op zaterdag te verminderen.

“Ik had een onwerkelijke start [to take the lead] en toen was mijn prioriteit het beschermen van de rechterkant van de band”, legde hij uit.

“We hebben geweldig werk geleverd door te proberen de band lang mee te laten gaan en, om eerlijk te zijn, het is de eerste keer dat ik ooit in staat ben geweest om zachter te gaan op de achterkant dan wie dan ook. Want het is niet mijn sterkste punt als renner.

“Dus ik ben trots op die kleine prestatie. Maar het zou leuk geweest zijn om zeker twee podia te hebben gehad.”

“Het is pijnlijk om het podium weer te verliezen. We betaalden dezelfde rekening op dezelfde hoek!” zei Red Bull KTM-teammanager Francesco Guidotti. “Het is iets wat we moeten leren voor volgend jaar.”

Ondanks de late fouten is Binder boven Johann Zarco geklommen voor de vierde plaats in het wereldkampioenschap, achter de Ducati’s van Bagnaia, Martin en Bezzecchi.

Teamgenoot Jack Miller crashte in ronde 2.

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.