MotoGP

MotoGP Assen: Aleix Espargaro: “Ik wil Pol op de motor zien, hij wilde niet naar Assen komen” | MotoGP


Pol Espargaro maakte zijn langverwachte terugkeer naar de MotoGP-paddock tijdens het weekend van Assen, zij het niet op een competitieve manier nadat hij buitenspel bleef staan.

Op weg om na de zomervakantie terug te keren, zal Pol voor het eerst weer aan boord van zijn GASGAS Tech 3 KTM zijn sinds hij een groot aantal blessures opliep, waardoor zijn carrière op dat moment in gevaar kwam.

Hoewel het een emotionele terugkeer was voor Pol, claimde Aleix zijn eerste podium van het seizoen nadat hij de derde plaats had geërfd na een penalty na de race voor Brad Binder.

Aleix sprak ook over de emotionele kant van de zaak als het gaat om zijn broer en dat hem op de grid de Aprilia-rijder ‘erg blij’ maakte.

Spreken tegen MotoGP. comEspargaro zei: “Het was erg emotioneel om Pol op de grid te hebben. Het is niet een plek waar ik hem wil zien. Ik wil hem op de motor zien vechten met hem.

“Maar toen ik hem op de grid zag komen, was het voor mij erg emotioneel. Ik weet hoe moeilijk het voor hem is geweest, niet fysiek, want fysiek heeft hij veel blessures, maar ik bedoel, het hoort bij het spel. We weten het Het.

“Maar mentaal vele weken, vele dagen out zijn en niet weten wanneer hij terug kan komen. Het is niet gemakkelijk.

“Dus ik ben erg blij voor hem dat hij hier is, dat iedereen in GASGAS hem ontvangt zoals hij verdient.

“Als broer ben ik erg blij voor dit weekend voor hem. Eigenlijk wilde hij niet komen. Hij is hier voor mij.

“Nu kan ik het zeggen. Ik heb er de afgelopen twee weken veel op aangedrongen dat hij zou komen, en uiteindelijk zei hij: ‘Oké, ik kom alleen op zaterdag’. Ik zei: ‘Oké, zaterdag is goed genoeg, maar iedereen wil hem zien. Jij’.”

Zonder hun teamleider in Pol kon GASGAS Tech 3 nog steeds een top tien-finish claimen in handen van Augusto Fernandez, ondanks dat de rookie al vroeg contact had in de Grand Prix.

Fernandez besprak zijn race en voegde eraan toe: “Ik maakte een goede start, maar ik raakte een andere rijder aan en op een gegeven moment ging ik rechtdoor in de laatste chicane en ging het grind in.

“De omstandigheden waren erg heet en zwaar daarbuiten, ik voelde me niet zo goed op de motor, dus ik probeerde echt te overleven en zoveel mogelijk posities terug te winnen.

“We hebben belangrijke punten gescoord, wat goed is om de eerste seizoenshelft af te sluiten.

“We hebben potentieel voor meer, dus ons doel voor de tweede helft van het seizoen zal zijn om nog een stap te maken en ons vaker op hogere posities te richten.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: