MotoGP Assen: Aleix Espargaro: Ik gaf Jack Miller niet de schuld, ik keek naar het grote scherm! | MotoGP


De Aprilia-rijder zag zijn laatste kans om te verbeteren voorbijgaan toen Jack Miller viel in de langzame bocht 5 haarspeld.

Toen Espargaro de plaats van het ongeval passeerde, keek hij naar de andere kant en gebaarde hij zijn ongenoegen.

Na afloop verduidelijkte de Spanjaard dat zijn reactie niet op Miller was gericht, maar op het grote tv-scherm vlak achter hem, waarop te zien was dat er geen tijd meer was voor nog een ronde.

“Ik had pech”, zei Espargaro. ‘Ik sprak met Jack omdat hij dacht dat ik hem de schuld gaf. Ik nam het hem helemaal niet kwalijk, maar zijn crash was op het grote scherm.

“Dus ik keek naar het grote scherm en zag dat er maar 41 seconden waren [left]. Het was mijn tweede geannuleerde ronde vanwege een gele vlag en ik realiseerde me dat ik geen tijd had om een ​​derde vliegende ronde te proberen.

“Ik was boos op de situatie, maar gaf Jack niet de schuld. Arme Jack crashte, wat kun je tegen hem zeggen?

“Maar ik was boos op de situatie, omdat ik weet hoe krap de MotoGP is en vandaag was mijn potentieel hoger dan de vijfde plaats. Dat is alles.”

Terwijl Miller op weg was naar de pits, kreeg hij een bijna-ongeluk met Espargaro’s teamgenoot Maverick Vinales, kost de Australiër een lange ronde penalty voor de race.

Espargaro: Mijn FP4-tempo ‘verrassend snel’

Terwijl Francesco Bagnaia en Fabio Quartararo de lijst met favorieten voor de race aanvoeren, nadat ze zowel in de laatste training als in de kwalificatie de eerste twee plaatsen hadden bezet, zette het paar hun beste FP4-tijden neer op de harde achterband, terwijl Espargaro (vierde) de hele sessie op een zachte.

“Nog geen idee van de banden”, zei hij. “Mijn tempo in FP4 was verrassend snel. De band viel niet en het is me gelukt om in de jaren ’32 denk ik 10 ronden te rijden, wat heel erg snel is!

“Maar het lijkt erop dat de harde je een beetje meer stabiliteit geeft. Ik heb het nog niet geprobeerd. Ik ga het proberen in de warming-up.

“Ik denk dat Pecco, Fabio en ikzelf een beetje sneller zijn dan de rest qua tempo, maar Martin [third] en Bezzecchi [fourth] deed het erg goed in de kwalificatie. Dus ik zal wat meer gestrest zijn in de eerste ronden. Maar dit is MotoGP!”

Wat er zondag ook gebeurt, Espargaro gaat de zomerstop in als tweede in het wereldkampioenschap, aangezien hij momenteel 34 punten achterstand heeft op Quartararo en 27 punten voorsprong op Johann Zarco (die als zevende zal starten).Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: