MotoGP

MotoGP Assen: Aleix Espargaro: Brad Binder overschrijdt baanlimieten “een stomme fout, kostte hem een ​​podium” | MotoGP


Ondanks dat hij schade opliep aan zijn voorste aero-pakket en het zien van zijn voorremhendelbescherming in de eerste ronde, was Espargaro een van de snelste rijders gedurende de hele race.

Espargaro worstelde een aantal ronden om een ​​voorsprong van een seconde op Marco Bezzecchi te dichten, maar werd sterker voordat hij uiteindelijk binnen een paar tienden kwam toen Brad Binder door de Ducati-rijder naar de derde plaats werd gedegradeerd.

Maar in tegenstelling tot vorig seizoen slaagde Espargaro er niet in om in de laatste ronde in te halen bij de laatste chicane, hoewel dat niet nodig was omdat Binder een penalty kreeg voor het overschrijden van de baanlimieten.

Espargaro zei over de fout van Binder: “Ik heb medelijden met Brad, want het is een stomme fout. Het heeft hem een ​​podium gekost. Het is erg moeilijk om hier een podium te behalen, maar dit is racen.”

“Ik wist dat ik hem niet kon inhalen en het was erg moeilijk om achter te blijven bij het accelereren, dus het plan was om zo dichtbij mogelijk te blijven en hem tot het uiterste te drijven en hem te dwingen een fout te maken.

“Uiteindelijk maakte hij een fout toen hij vroeg probeerde te accelereren. Ik wist het en daarom probeerde ik het niet in de laatste bocht.”

Als Espargaro geen schade had opgelopen, was een inhaalpoging op Binder waarschijnlijker geweest. Door zijn botsing met Luca Marini in de eerste ronde verloor hij echter zijn prestaties op twee delen van het circuit waar de Aprilia-rijder het sterkst was.

“Ik was buiten de bocht, dus ik kon Luca echt niet ontwijken. Hij pakte de motor en ik weet niet waarom”, voegde Espargaro toe.

“We hadden een klein contact, maar ik wist niet dat ik de vleugel brak. Het eerste deel van de race was erg moeilijk, want elke keer in bocht zes en bocht 12, toen ik de motor erin gooide, trilde ik enorm.

“Het was erg moeilijk voor mij om de snelheid daar vast te houden. Ik was daar erg sterk tijdens het weekend, dus ik heb daar veel verloren.

“Maar ik verloor het ritme niet. Het was een beetje frustrerend en moeilijk om het tempo vast te houden. Maar ik ben blij dat ik de race op het podium kan afsluiten.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: