MotoGP Argentinië: Takaaki Nakagami mist Termas vanwege Covid | MotoGP


De LCR Honda-rijder registreerde de positieve test voordat hij naar Argentinië vloog.

Nakagami, die geen symptomen heeft, deed daarna nog twee tests om zeker te zijn.

Allen waren positief en de Japanner moet nu hopen dat hij op tijd negatief kan testen om naar de COTA-ronde van volgend weekend in Austin, Texas te reizen.

“Helaas zal ik dit weekend niet in Argentinië racen”, bevestigt Nakagami. “Ik kreeg een positieve PCR-test net voordat ik naar Termas vloog. Het spijt me echt voor mijn team, sponsors en fans.

“Ik heb geen symptomen en ik voel me goed, ik ben gewoon erg verdrietig en teleurgesteld. Ik hoop weer op de baan te zijn in Austin voor de Amerikaanse GP. Fingers crossed.”

Nakagami sluit zich dus aan bij mede-Honda-rijder Marc Marquez omdat hij afwezig was bij het eerste bezoek van de MotoGP aan Termas de Rio Hondo sinds begin 2019. Marquez, die een nieuwe episode van dubbelzien lijdt na zijn enorme Mandalika-ongeluk, zal worden vervangen door testrijder Stefan Bradl, terwijl Alex Marquez dit weekend de enige LCR-rijder in actie zal zijn. Na enkele veelbelovende prestaties met de geheel nieuwe RC213V tijdens de wintertests, is Nakagami respectievelijk 10e en 19e geëindigd tijdens de openingsrondes van het wereldkampioenschap van dit jaar, in Qatar en Indonesië. Nakagami is de eerste renner in de koningsklasse die een evenement mist vanwege Covid sinds Valentino Rossi en Iker Lecuona tijdens de laatste fasen van het seizoen 2020. Marc Marquez, Jack Miller en regerend wereldkampioen Fabio Quartararo hebben eerder gezegd dat het slagen voor een pre-event Covid-test kan een van de meest gespannen momenten van een MotoGP-weekend zijn. “Ik ving Covid op mijn boerderij [this winter]. Ik ga nergens heen, ik doe niets, en op de een of andere manier ben ik er toch in geslaagd om het te vangen,” legde Miller uit. “Het is best eng als rijder, want als je daardoor een race moet missen, , het is niet leuk. “Dus het maakt ons nerveus, maar het is wat het is.” Net als Miller hebben ook Marquez en Quartararo in de winter Covid opgelopen. Hoewel het geen invloed had op hun rijtaken, dwong Millers diagnose Ducati om de lancering van hun team te verplaatsen omdat hij niet in staat was om te reizen.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: