MotoGP Argentinië: Quartararo: grip achter ‘belachelijk’, ‘eerste ronden een nachtmerrie’ | MotoGP


De tweede na de uiteindelijke winnaar Aleix Espargaro tijdens de ochtendopwarming versterkte dergelijke verwachtingen, maar binnen een paar ‘nachtmerrie’-ronden zakte de Monster Yamaha-ster van de zesde naar de 13e plaats in de race.

Quartararo kampte met een ‘belachelijk’ gebrek aan grip, waardoor het tekort aan topsnelheid van zijn M1 op het achterste rechte stuk nog groter werd.

“Het grote probleem was de grip aan de achterkant en de topsnelheid”, zei Quartararo. “We wisten al van de topsnelheid, maar de grip op de achterkant was belachelijk.

“Ik verloor posities en zag andere jongens wegrijden op plaatsen zoals bocht 6, wat gewoon een kwestie is van het oppakken van de motor en het gas geven. Pure grip. Het was echt frustrerend en de eerste ronden waren een nachtmerrie.”

Hetzelfde probleem trof ook teamgenoot Franco Morbidelli, die van de 15e naar de 20e zakte: “In het begin verloor ik wat terrein aan de andere merken, met nieuwe banden hebben ze de extra grip waarmee ze ons kunnen inhalen, zelfs als ze geen hoger tempo hebben.”

Terwijl het gripniveau toenam naarmate de race vorderde, kon Quartararo uiteindelijk zijn tempo opvoeren en herstelde hij zich naar de achtste plaats bij de geblokte vlag, maar zo’n tien seconden achter Espargaro’s Aprilia.

“Zodra er meer rubber op de baan was, was het beter”, bevestigde Quartararo. “Maar inhalen met onze fiets is echt moeilijk.

“Ik heb mijn best gedaan, maar ik gebruikte mijn achterband meer dan verwacht en eindigde op de achtste plaats.

“Maar het is echt frustrerend in die eerste ronden omdat ik geen grote fouten heb gemaakt, ik verloor gewoon door het gebrek aan grip.

“De warming-up was voor de Moto2-race [rubber] en met lagere temperatuur, dus meer grip. En als je vooraan start in plaats van als zesde, zou je niet zoveel plaatsen verliezen in de eerste ronden.

“De oplossing is meer grip, maar het is niet gemakkelijk te vinden. In drie jaar hebben ze het niet gevonden, dus eens kijken.”

Morbidelli werd gedwongen uit te schakelen door een vroege lekke band toen hij weer omhoog begon te klimmen: “Gelukkig slaagde ik erin op de fiets te blijven, want ik zat bijna te hoog, maar ik ving het op tijd op en stopte toen gewoon.”

Quartararo staat nu vijfde in het wereldkampioenschap en tien punten van nieuwe leider Espargaro, met Morbidelli twaalfde in het klassement.

“Ik heb geen deadline, ik zal mijn tijd nemen”, voegde Quartararo eraan toe over zijn contractonderhandelingen voor 2023.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: