MotoGP Argentinië: Brad Binder: ‘Ik zag plus 0.5s en was best chill’, maar veranderde al snel in ‘oh s**t’ | MotoGP


Zonder twijfel een van de meest getalenteerde rijders in de MotoGP, was Binder vorig seizoen teleurgesteld nadat hij in 2022 puntloos eindigde, iets dat al veranderd is na slechts drie MotoGP-races in 2023.

Niet alleen dat, maar Binder deed dat ook in de 12 ronden tellende Sprint, ondanks dat hij als 15e op de grid startte. De KTM-rijder maakte een verbluffende lancering van de lijn voordat hij de binnenlijn gebruikte om in de eerste bocht onder verschillende rijders door te snijden.

Als derde kwam het einde van de eerste ronde en Binder haalde daarna back-to-back in op Alex Marquez [lap two] en Franco Morbidelli [lap three] wat genoeg was om hem de overwinning veilig te stellen.

“Vandaag was zeker een verrassing”, zei Binder. “Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn team. Ik wist dat mijn starts erg goed waren sinds Portimao en ik kreeg een geweldige start van de lijn.

“Ik heb heel hard gepusht in de eerste drie/vier bochten om zoveel mogelijk tijd goed te maken en toen ik zag dat ik derde of vierde was, moest ik een beetje mijn hoofd schudden om er zeker van te zijn dat het echt was. Super blij met hoe dingen gingen.

“Mijn team heeft mijn fiets volledig omgedraaid. Ik voelde me zoveel comfortabeler en had veel meer grip.

“Ik kan mijn jongens niet genoeg bedanken en morgen zullen we blijven vechten om te proberen hetzelfde opnieuw te doen. Super blij om weer een race te winnen, het is een tijdje geleden.”

Hoewel Binder vanaf de derde ronde de leiding nooit meer verloor, kwam de Zuid-Afrikaan in de laatste ronde onder grote druk te staan ​​van Bezzecchi.

De Italiaan was de snelste rijder op de baan en reed in de vierde bocht een achterstand van vijf tienden dicht, maar Binder produceerde een epische verdediging om voorop te blijven.

Binder voegde eraan toe: “Ik zag plus 0.5s op mijn board, dus ik was behoorlijk kil toen ik de laatste ronde inging, maar aan het einde van het rechte stuk hoorde ik een motor vlak achter me en dacht ‘oh shit.

“Ik zal moeten blokkeren. Ik probeerde de kortste weg rond de laatste ronde te rijden, zodat als Bez een zet zou doen, het een grote zet zou moeten zijn. Toen ik over de streep kwam, was ik opgewonden. Ik kon het niet hebben gedacht dat het vandaag gebeurt vanaf de 15e.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: