MotoGP

MotoGP: Andrea Iannone: Ik weet niet waar of hoe, maar ik kom terug | MotoGP


Toen het verbod van Andrea Iannone meer dan verdubbeld werd van 18 maanden naar 4 jaar, na een succesvol beroep bij het Hof van Arbitrage voor de Sport door het WADA, leek het hoogst onwaarschijnlijk dat de Italiaan nog een keer zou worden gezien in de wereldkampioenschappen.

Maar na twee jaar chaos veroorzaakt door de Covid-pandemie lijkt december 2023 niet zo ver weg. Veel van de MotoGP-rijderscontracten die nu worden ondertekend, zijn inderdaad voor zowel het seizoen 2023 als 2024.

Iannone werd gedwongen tot ballingschap op twee wielen na een positieve test voor de verboden steroïde Drostanolone tijdens de 2019 Maleisische Grand Prix.

De voormalige winnaar van de Ducati-rijder, die toen het einde van zijn eerste seizoen bij Aprilia naderde, beweerde dat het werd veroorzaakt door het eten van besmet vlees.

Het CAS verklaarde echter dat Iannone ‘geen overtuigend bewijs had kunnen leveren om vast te stellen dat de ADRV [anti-doping rule violation] hij pleegde onopzettelijk’ en verhoogde het aanvankelijke verbod dat door de FIM was opgelegd.

Maar afwezigheid doet het hart sneller groeien en Iannone, nu 33, dringt erop aan dat het verlangen om te racen net zo sterk brandt als altijd.

“Ik zal terug komen [riding]. Ik weet niet waar, hoe en wanneer, als in MotoGP of Superbike, maar ik garandeer het: ik kan mijn leven nog steeds niet vullen met andere dingen [other] dan de fiets of de snelheid,” zei Iannone in een interview met La Gazzetta dello Sport.

Dansen met de sterren was als een afleiding en ik heb keuze te over voor alles wat mij wordt aangeboden. Als ik aanbiedingen van tv krijg, betekent dit dat mensen in mij geïnteresseerd zijn, maar ik garandeer je dat ik op één ding gefocust ben: teruggaan naar [riding]. En ik zal het doen.

“Ik hield relaties met Aprilia, mijn voormalige [personal] manager Carlo Pernat en [Pramac boss] Paolo Campinoti, die als leden van de familie zijn, maar races zijn gemaakt om te winnen, niet voor echte vriendschappen.”

‘Aprilia kan tot het einde vechten voor de titel’

Naast het gevoel van wat had kunnen zijn, is Aprilia’s RS-GP nu uitgegroeid tot een van de meest competitieve machines in de MotoGP, vechtend voor het wereldkampioenschap in de handen van Iannone’s voormalige teamgenoot Aleix Espargaro.

Over dit seizoen zei Iannone: “Aleix Espargaro is de revelatie. Pecco Bagnaia is snel, maar hij heeft niet de continuïteit van de tweede helft van 2021 gehad.

“[Ducati] staat al jaren te blinken, heeft een goede groep en alleen de kers ontbreekt nog: voorheen was het een fiets voor enkelen, nu gaat iedereen hard. Gigi Dall’Igna is een van degenen die ik het meest respecteer.

“Aprilia maakte indruk, maar ik weet hoe ze werken en ik verwachtte deze sprong: ze kunnen tot het einde vechten voor de titel. Fabio Quartararo is de meest solide: de Assen-fout kan gebeuren, maar hij blijft de meest constante.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d