Moto3: John McPhee vestigt zich bij Max Racing, Husqvarna | MotoGP


Na drie seizoenen op een Honda bij SRT, maakte John McPhee zijn debuut met Max Biaggi’s raceteam en Husqvarna-machines tijdens een tweedaagse test in Jerez.

Terwijl teamgenoot Ayumu Sasaki, die al twee seizoenen bekend was met de Oostenrijkse machines bij Tech3 KTM, met wat ontwikkelingswerk begon voor 2022, hield McPhee vast aan de specificaties van 2021 terwijl hij zich concentreerde op het aanpassen van zijn rijstijl.

“Ik heb twee hele leuke dagen gehad hier in Jerez. Het was fantastisch om al mijn bemanning te leren kennen en ook mijn nieuwe fiets. De eerste indruk kon niet beter zijn!” zei McPhee.

“De Husqvarna-fiets werkt echt goed en het leek erop dat ik niet lang nodig had om me aan te passen. Ik heb een aantal ideeën om in de winter na te denken om te blijven verbeteren. Al met al zijn het twee succesvolle dagen geweest, waarop we kunnen ingaan op de winterstop gelukkig.”

Sasaki probeerde zowel de Husqvarna 2021, zoals gebruikt door voormalig Max Racing Team-rijder Romano Fenati, als de 2022-specificatie.

“Allereerst ben ik blij om het seizoen 2022 al te starten en de kans te hebben elkaar te leren kennen”, zei Sasaki. “In de eerste dag was de baanconditie niet geweldig, maar op de tweede dag is het verbeterd en zijn we erin geslaagd om begrijpen de fiets veel en probeerden alles wat we moesten doen.

“Daarom ben ik zeer tevreden over de tweede testdag. Ik heb veel problemen opgelost die ik dit jaar tijdens de races had. Samen met het team heb ik heel goed gewerkt, niet alleen aan de motor maar ook aan mezelf.

“Dankzij deze tests weet ik wat ik moet verbeteren en dus waar ik me tijdens de winterstop op moet concentreren. Nu kan ik mijn seizoen 2021 met een glimlach op mijn gezicht afsluiten en kijk ik ernaar uit om aan het komende seizoen te beginnen.”

Teameigenaar Max Biaggi voegde toe: “Onze twee rijders hadden vertrouwen in zowel het team als de motor en ik moet zeggen dat ik tevreden ben met het werk van Ayumu en John.

“Hiermee [new] line-up hebben we twee sterke renners met veel ervaring, [we will] hard werken om de kans te krijgen om met beiden de leidende posities te bereiken.”

De volgende test voor het Sterilgarda Max Racing Team is half februari weer in Jerez, op de nieuwe Husqvarna uit 2022.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: