Moto2: Arbolino ervan overtuigd dat hij ‘aan de top’ kan vechten; Marc VDS ‘een van de beste’ | MotoGP


Tony Arbolino is ervan overtuigd dat hij kan vechten voor overwinningen in de Moto2 nadat hij in 2022 bij het Elf Marc VDS Racing Team is gekomen.

De Italiaanse rijder zal naast Moto2-veteraan Sam Lowes staan, die ongetwijfeld het jaar zal beginnen als de beste hoop van het team op de titel, gezien zijn record in de middenklasse.

Lowes, die de afgelopen twee seizoenen zes overwinningen heeft behaald – negen in totaal – zal dit seizoen niet te maken krijgen met Remy Gardner en Raul Fernandez, de top twee van dit seizoen, nadat beide rijders zijn overgestapt naar de MotoGP.

Voor Arobilino is de overstap van Dynavolt Intact GP naar Marc VDS er echter een die hem op een consistente basis voor de top vijf en meer zou moeten laten vechten, waarvan hij ‘overtuigd’ is dat dit zal gebeuren nadat hij lid is geworden van een team dat hij ‘een van de besten in de wereld’ noemt. Moto2-geschiedenis’.

Arbolino zei: “Ik besloot naar het Elf Marc VDS Racing Team te komen omdat het een van de beste in de geschiedenis van de Moto2-klasse is. Het is een grote emotie voor mij om hier te zijn en ik kijk uit naar dit nieuwe avontuur.

“Mijn eerste seizoen in de Moto2 was soms moeilijk, maar ik heb zoveel geleerd en toen ik de kans kreeg om bij dit team te komen, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik ben zo trots om deel uit te maken van dit project en zo gemotiveerd om er een succes van te maken.

“Ik ben ervan overtuigd dat ik met de hulp van dit team snel aan de top zal staan ​​en ik kan nu al niet wachten om aan het seizoen te beginnen.”

Hoewel Arbolino gelooft dat hij regelmatig vooraan kan vechten, is de belangrijkste focus in zijn tweede Moto2-seizoen om eerst en vooral te verbeteren als rijder.

“Mijn belangrijkste focus is om nog een stap als rijder te maken en te werken aan verbetering op de gebieden die ik nodig heb”, voegde de Moto3-runner-up van 2020 eraan toe.

“De reden dat ik voor dit team heb getekend, is omdat ik iedereen wil laten zien waartoe ik in staat ben in de Moto2 en ik twijfel er niet aan dat ik dat zal doen.”

Mocht Arbolino in 2022 een flinke stap maken, dan zou de strijd met zijn nieuwe teamgenoot Lowes kunnen plaatsvinden, vergelijkbaar met wat we zagen tussen de Brit en 2021-teamgenoot Augusto Fernandez.

Tijdens een recent interview met zijn nieuwe team noemde Arbolino Lowes een ‘referentierijder in deze klasse’ en dat hij de ex-MotoGP-rijder vaak analyseerde tijdens zijn Moto3-dagen.

Arbolino zei: “Zelfs toen ik in de Moto3 zat, heb ik altijd geprobeerd hem nauwlettend in de gaten te houden, omdat zijn resultaten betekenen dat hij een referentierijder is in deze klasse.

“Het is ongelooflijk om in dezelfde garage te staan ​​als hij en ik wil zijn ervaring gebruiken om me vooruit te helpen.

“Ik weet dat hij me veel kan helpen en hopelijk kan ik hem ook helpen, maar bij hem zijn geeft me veel vertrouwen en motivatie.

“Hij is ook een heel goede kerel en ik kijk er echt naar uit om veel plezier met hem te hebben, zowel binnen als buiten de baan.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: