Michael Schumacher-update: Jean Todt, voormalig Ferrari-baas, onthult “Ik kijk naar de races met Michael” | F1


De legendarische coureur Schumacher is sinds een ski-ongeluk in december 2013 niet meer in het openbaar gezien, waarna hij in een kunstmatige coma werd gebracht.

Zijn gezondheid wordt sindsdien door zijn familie privé gehouden.

“Ik mis Michael niet. Ik kan hem zien”, zei ex-Ferrari-baas Todt tegen de Duitse tv-zender RTL.

“Maar wat ik natuurlijk mis is wat we vroeger samen deden.

“Ja, het is waar – ik kijk naar de races met Michael.”

Todt zei vorig jaar: “Ik laat hem niet alleen. Hem, Corinna [his wife], de familie, we hebben samen zoveel meegemaakt. De schoonheid van wat we hebben meegemaakt is een deel van ons en het gaat maar door.

“Soms veranderen succes en geld je. Maar Michael is nooit veranderd. Hij is zo sterk.”

Schumacher won zeven F1-kampioenschappen, waaronder vijf op rij naast Todt bij Ferrari.

Hij is nu 53, woont met zijn gezin in Zwitserland en zijn zoon Mick racet in de F1 voor Haas.

Mick kwam dit seizoen steeds meer onder druk te staan ​​tot hij zijn eerste punten verdiende op Silverstone en een week later volgde door meer te claimen in Oostenrijk.

“Ik was zo blij toen hij in de laatste twee races in de punten eindigde”, voegde Todt eraan toe.

“Er is veel oneerlijke druk op hem uitgeoefend.

“Wat ik hem echt toewens, is de kans om in de beste auto te rijden. Dan kan hij races en titels winnen.”

Familie Schumacher aangeklaagd voor ‘leugens’

De voormalige manager van de legende, Willi Weber, zei tegen Gazzetta dello Sport: “Het was een enorme pijn voor mij.

“Ik heb honderden keren geprobeerd contact op te nemen [his wife] Corinna en zij gaven geen antwoord. Ik belde Jean Todt om hem te vragen of ik naar het ziekenhuis moest en hij zei dat ik moest wachten – het is te vroeg.

“Ik belde de volgende dag en niemand nam op. Ik had zo’n gedrag niet verwacht en ik ben er nog steeds boos over. Ze hielden me buiten en vertelden me dat het te vroeg is, maar nu is het te laat. Het is negen jaar geleden. Misschien moeten ze het gewoon zeggen zoals het is.

“Ik kon de situatie aanvankelijk begrijpen, omdat ik altijd alles deed wat ik kon voor Michael om zijn privéleven te beschermen. Maar sindsdien hebben we alleen maar leugens van hen gehoord. Jaren na het ongeluk zei ik tegen mezelf dat ik gewoon op de familie moest letten als Ik kon de dingen niet veranderen. Hij was als een zoon voor mij. Zelfs vandaag de dag doet het me pijn om erover te praten.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: