Mercedes legt uit waarom Hamilton’s Britse GP F1-penalty “hard” was | F1


Hamilton kwam in botsing met titelrivaal Verstappen in de snelle rechterhoek van Copse, waardoor de Red Bull-coureur de barrière inging.

De race kreeg hierdoor een rode vlag, waardoor Mercedes de auto van Hamilton kon repareren.

De stewards gaven hem een ​​tijdstraf van 10 seconden voor “overwegend schuld” voor het ongeval, maar desondanks won Hamilton zijn achtste Britse GP om de voorsprong van Verstappen terug te brengen tot slechts acht punten in het rijderskampioenschap.

Het eerder genoemde FIA-document werd genoemd door Toto Wolff tijdens zijn grappige uitwisselingen met racedirecteur Michael Masi, waar de Mercedes-teambaas beweerde dat hij Masi had gemaild, maar de laatste antwoordde dat hij zijn e-mails niet halverwege de race checkte.

In Mercedes’ recente race-debriefing YouTube-video, legde Allison uit dat er ‘geen verplichting is om de apex te raken’ wanneer je de binnenkant van een andere auto beklimt.

“We waren bezorgd na het incident en voorafgaand aan de herstart om er zeker van te zijn dat de stewards de interne richtlijnen van de FIA ​​aan de stewards hadden gelezen en volgden over de rechten en onrecht van inhalen, want wat ons betreft, de manoeuvre die plaatsvond, de manoeuvre die Lewis deed was absoluut in lijn met de inhaalgids van de FIA, “zei Allison.

“Als je aan de binnenkant van de bocht staat en aan de binnenkant van de bocht inhaalt, dan vereist de begeleiding dat je nagenoeg langszij staat. Het is niet vereist dat je voorligt, het vereist dat je substantieel langszij bent als je op de hoek komt. Lewis was zeker substantieel langszij, hij had zijn vooras ver voorbij het middelpunt van de auto van Verstappen. Het vereist dat je flink langszij staat en het vereist dat je de bocht kunt maken.

“Door de bocht te maken, betekent dat je de bocht omgaat en de baan niet verlaat of de controle over de auto verliest. Dat zijn de dingen waaraan je moet voldoen. Als je de hoek om kunt, als je nagenoeg naast de andere auto staat, dan is de bocht van jou. Wat dat betekent is niet dat je aan de leiding moet komen, wat het betekent is dat je je positie niet hoeft op te geven, je hoeft niet achteruit te rijden en de andere auto heeft de plicht om jou niet te raken.

“Dus, als je de aantekeningen volgt die aan de FIA-stewards zijn gegeven en je kijkt frame voor frame naar wat er met Lewis is gebeurd, hij stond vrijwel langszij, hij zou absoluut de bocht hebben gemaakt en inderdaad de bocht hebben gemaakt en daarom was er geen dat hij enige grond moet afstaan.

“Dus ik voelde dat het hard was om de penalty te krijgen. Ik besef dat niet iedereen het daarmee eens is, maar ik geloof nog steeds dat dat het geval is.”

Allison stond erop dat de snelheid van de bocht “geen verschil maakt” bij het maken van een oordeel.

“Ik denk zeker dat het geen verschil maakt of Copse een snelle of een langzame bocht is”, voegde Allison eraan toe. “Dit gaat over wat de regels zijn met inhalen en ik zag niet dat Lewis iets verkeerds deed met betrekking tot die regels. Inderdaad, later in de race maakte Lewis nog twee inhaalacties op Copse met exact dezelfde begeleiding en in geen van beide gevallen was er contact.

“Uiteindelijk maakte het voor onze uitkomst geen enkel verschil, maar ik kan mensen begrijpen die misschien niet begrijpen dat je niet verplicht bent om de top van de bocht te raken, dat je niet je hele auto hoeft te hebben voor de andere auto. Ik kan begrijpen dat als je het vanuit dat perspectief bekijkt, je misschien denkt dat de auto die van achteren komt een soort verplichting heeft om ervoor te zorgen dat er geen crashes plaatsvinden, maar als je naar het stewardingdocument kijkt dan denk ik dat Lewis niets verkeerd heeft gedaan.”



Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: