Mazepin wist niet dat Haas F1 werd ontslagen vóór de openbare aankondiging | F1


Haas kondigde aan dat het Mazepin had stopgezet en zijn sponsorovereenkomst met Uralkali op zaterdagochtend had beëindigd.

Het besluit kwam na de Russische invasie van Oekraïne, waarbij Uralkali banden had met president Vladimir Poetin.

Haas besloot zijn auto op de laatste dag van de test in Barcelona in een effen witte kleurstelling te laten rijden, waarbij het Russische kleurenschema en de Uralkali-logo’s werden verwijderd.

Voordat Mazepin woensdag met de media sprak, bracht Uralkali een verklaring uit waarin stond dat het “onmiddellijke terugbetaling” van Haas wil.

Mazepin gaf toe dat hij “zeer teleurgesteld” was over de manier waarop Haas met zijn ontslag omging.

“Ik was erg teleurgesteld over de manier waarop het werd afgehandeld, ik maak me zorgen over mijn toekomst sinds ik Barcelona verliet”, zei Mazepin. “Er is mij verteld dat als de FIA ​​of het bestuursorgaan me toestaat om volgens hun regels te strijden, en ik ga ermee akkoord, dat er geen actie zal worden ondernomen om mij uit de stoel te verwijderen omdat er geen wettelijke verplichting of reden is.

“In mijn eerdere relaties met Guenther, die ik als zeer goed beoordeelde en ik hem als een man respecteerde, heel erg, ben ik gewend om 101% in zijn woorden te geloven, hij is een teambaas en als hij iets zegt, normaal, altijd, gebeurt. Maar ik heb geen informatie van het team gehoord sinds dit is gebeurd en ik hoorde over het ontslag van mij op hetzelfde moment dat het aan de pers was vrijgegeven.

“Zoals ik al zei, ik denk graag dat ik een jonge man ben van 23, ik was er nog niet klaar voor. Ik heb geen enkele hint of steun ontvangen om te zeggen dat dit de beslissing is die we hebben genomen, het gaat over 15 minuten live, wees er gewoon klaar voor. Ik kreeg berichten van mensen en leerde tegelijkertijd met jullie.”

De Russische coureur heeft nog steeds zijn zinnen gezet op een toekomst in de F1, maar wil niet terugkeren naar Haas.

“Ik zie de F1 absoluut niet als een afgesloten hoofdstuk voor mij”, voegde hij eraan toe. “Ik blijf in raceconditie en ik zal klaar zijn om een ​​kans te grijpen als die zich voordoet, en op dit moment zie ik alleen F1 en geen andere categorieën.

“Het is goed om alle opties beschikbaar te houden, maar ik wil absoluut niet terug naar een plek die mij niet wil, en zoals je weet is F1 een gevaarlijke sport en je moet vertrouwen op en geloven in het team. waar je mee werkt, het is een kwestie van veiligheid, en ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat ik dat vertrouwen niet in hen heb.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: