https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Max Verstappen noemt reactie op controverse teamorders ‘onaanvaardbaar’ en ‘walgelijk’


Max Verstappen en Sergio Perez
Max Verstappen (links) zei dat hij “redenen” had waarom hij teamorders weigerde om zijn plaats af te staan ​​aan Red Bull-teamgenoot Sergio Perez (rechts) in de Grand Prix van Sao Paulo

Max Verstappen zegt dat sommige reacties op zijn rol in de controverse over de Red Bull-teamorders in Brazilië “onaanvaardbaar” en “walgelijk” waren.

De wereldkampioen weigerde het bevel van Red Bull om zijn teamgenoot Sergio Perez door te laten in de laatste ronde van de Grand Prix van Sao Paulo afgelopen weekend om punten te verzamelen in zijn strijd om de tweede plaats in het kampioenschap.

Verstappen zei: “Na de race zag ik er erg slecht uit in de media. Maar ze hadden geen duidelijk beeld.

“Om me meteen zo neer te halen is behoorlijk belachelijk. Alle dingen die ik heb gelezen zijn behoorlijk walgelijk.

“Ze begonnen mijn familie aan te vallen, ze bedreigden mijn zus, mijn moeder, mijn vriendin, mijn vader. En voor mij gaat dat veel te ver als je niet eens de feiten hebt van wat er aan de hand is. En dat moet zeker hou op.

“Als je een probleem met mij hebt, is dat prima, maar ga niet achter mijn familie aan, want dat is onaanvaardbaar.”

Verstappen leek in eerste instantie te verwijzen naar reacties op het incident op sociale media, maar hij zei daarna ook dat hij na de race een probleem had met sommige berichten in de media.

“Veel mensen wat ze over mij hebben geschreven is belachelijk”, zei hij.

“Uiteindelijk draag je bij aan alle problemen die sociale media hebben door dit soort dingen te schrijven.

“Het is gewoon ongelooflijk teleurstellend om dit soort dingen te lezen. Ik weet hoe ik ben en het team weet hoe ik werk en ik ben altijd goed geweest voor het team.”

Hij voegde eraan toe: “Zodra er iets negatiefs is, moet het worden benadrukt, het is behoorlijk misselijkmakend om daar deel van uit te maken. Aan het eind van de dag heb ik niets verkeerds gedaan; het zijn gewoon mensen die verkeerd begrepen wat er aan de hand was. .”

Verstappen zei na de race in Brazilië dat hij “redenen” had om te weigeren Perez weer naar voren te laten gaan en dat hij reageerde op “iets dat in het verleden is gebeurd”.

Er zijn berichten dat Verstappen gelooft dat Perez opzettelijk crashte aan het einde van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco, een incident waardoor Verstappen zijn laatste ronde niet kon voltooien, wat hem een ​​positie op de eerste startrij zou hebben opgeleverd.

Zoals het was, kwalificeerden Perez en Verstappen zich als derde en vierde en de Mexicaan won de race.

Een aantal bronnen hebben BBC Sport verteld dat Red Bull het incident na de race heeft onderzocht en dat Perez toegaf dat hij met opzet was gecrasht.

Maar Perez verwierp die bewering en zei dat het “verkeerd” was, en voegde eraan toe: “Dat is slechts speculatie en mensen die geruchten creëren. We weten allemaal wat er aan de hand is en we willen het binnen het team houden.”

Verstappen weigerde opnieuw uit te wijden over zijn redenen voor zijn acties in Brazilië en zei dat het “tussen mij en het team zou blijven”, maar hij gaf toe dat Red Bull fouten had gemaakt in hun management van het raceweekend.

“Het ging over iets dat eerder in het seizoen is gebeurd”, zei hij. “Ik heb dat in Mexico al uitgelegd en het team begreep het en was het ermee eens.

“We gingen naar Brazilië en ik dacht dat we gewoon gingen racen en het best mogelijke resultaat zouden behalen. We hadden een beetje een miscommunicatie op zaterdag en zondag. Er was niets tegen me gezegd over een mogelijke ruil of wat dan ook. Het kwam alleen in die laatste ronde dat het op de radio werd gezegd.

“En ze hadden mijn reactie al moeten weten van wat ik de week ervoor zei.

“Na de race hebben we goed overleg gehad en alles op tafel gelegd en alles is opgelost.

“Achteraf gezien hadden we dat gesprek eerder moeten voeren. Ik ben nooit een slechte teamgenoot geweest, ik ben altijd erg behulpzaam geweest. Het team weet dat. Ik zet het team altijd vooraan omdat het uiteindelijk een teamprestatie is.” van de dag. Wat we hebben geleerd is dat we wat meer open moeten zijn en dat we gewoon beter met elkaar moeten communiceren.”

Perez zei echter dat het gesprek na de race in Brazilië alleen over de gebeurtenissen van die dag ging.

Op de vraag hoe lang Verstappen al een probleem had met zijn acties in het verleden, zei Perez: “Ik weet niet hoe lang het daar is. We hebben er niet over gesproken.”

Red Bull gaf donderdag een verklaring af waarin ze toegaven dat ze “enkele fouten hadden gemaakt in Brazilië” en dat het team “de redenering van Max accepteerde”.

De verklaring voegde eraan toe: “Max werd pas in de laatste bocht op de hoogte gebracht van het verzoek om positie op te geven zonder dat alle benodigde informatie werd doorgegeven. Dit bracht Max, die altijd een open en eerlijke teamspeler is geweest, in een compromitterende situatie met weinig tijd.” reageren wat niet onze bedoeling was.”

On-board camerabeelden maken duidelijk dat Verstappen eerst werd gevraagd om Perez door te laten naar de zesde plaats na bocht vier in de laatste ronde, en nogmaals drie keer toen hij de laatste bocht verliet.

Perez had eerder in de race te horen gekregen “vecht niet tegen Max” toen de race werd hervat na een laatste safetycar-periode, zodat hij kon proberen de voorliggers in te halen.

Verstappen reed Perez voor, maar slaagde er niet in om Fernando Alonso van Alpine in te halen voor de vijfde plaats, en kreeg te horen: “Als we Fernando niet passeren bij de uitgang van 12, kunnen we Checo dan doorlaten, laat Checo alsjeblieft weer door.”

Toen hij niet gehoorzaamde, werd hem gevraagd: “Wat is er gebeurd?”

Hij antwoordde: “Ik heb het de vorige keer al gezegd, jongens, vraag me dat niet nog een keer. Oké? Zijn we daar duidelijk over? Ik heb mijn redenen gegeven en ik blijf erbij.”

Bannerafbeelding lezen rond de BBC - BlauwVoettekst - BlauwSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: