MotoGP

Marco Bezzecchi: GP23 gebouwd om snel te zijn, maar ik moet me aanpassen | MotoGP


Net als Marquez reed Bezzecchi zijn eerste ronden op een GP23, die samen met Francesco Bagnaia en Jorge Martin als eerste en tweede eindigde in het klassement.

De Italiaan, die de kans op een fabrieksrit in Pramac afsloeg om dit jaar bij VR46 te blijven, versloeg Marquez met slechts 0,078 seconde en zette tijdens de test de derde tijd neer, achter Aprilia's Maverick Vinales en KTM's Brad Binder.

Maar Bezzecchi herhaalde ook de opmerkingen van de GP23-fabrieksrijders van vorig jaar toen hij de machine 'anders' vond bij het ingaan van de bocht.

“Het is anders [to the GP22] Zeker”, zei Bezzecchi. “Voor mij was het grootste probleem niet de [new] motor, het moest zich aanpassen aan het nieuwe kenmerk van de fiets in de instap met remmen.

“Ik had wat moeite om de bochten in te gaan, zoals ik deed met de oude, maar stap voor stap heb ik mezelf aangepast en veel dingen begrepen. Toch ben ik nog niet helemaal tevreden, maar het was maar een halve dag.”

Bezzecchi voegde toe: “Ik herinner me dat Pecco in het begin ook met hetzelfde worstelde [corner entry] problemen. De manier om de remmen vast te houden is een beetje anders.

“Dus ik denk niet dat het een fiets is die voor Pecco is gebouwd. Het is gebouwd om een ​​snelle fiets te zijn. Maar zeker aan het eind van het jaar reed Pecco fantastisch op de fiets, en ook Jorge [Martin].

“Ook al zijn hun rijstijlen verschillend, ze kunnen zich nog steeds aanpassen [to the GP23]dus ik hoop dat ik dat ook kan.”

Bagnaia maakte ondertussen bekend dat de Ducati GP24 een nieuwe fabrieksfabriek heeft teruggegaan naar het oudere hoekingangsgevoel waar hij de voorkeur aan gaf met de GP22.

Bezzecchi zal zijn aanpassingsproces aan zijn nieuwe machine opnieuw starten tijdens de officiële test in Sepang van 6 tot 8 februari.

“In Sepang zullen de omstandigheden het tegenovergestelde zijn van Valencia. De baan is enorm. De temperatuur is heet en het karakter is totaal anders”, zei hij.

“Ik denk dat het beter is om kalm te blijven, alles voorlopig 'standaard' te houden en vanaf dat punt te beginnen om een ​​basis te creëren die hopelijk goed kan zijn voor de meeste circuits. Ga dan verder.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.