MotoGP

Marc Marquez 'was zenuwachtig' bij Ducati MotoGP-debuut, 'kalme' Valencia-glimlach, teamgenoot 1e rivaal! | MotoGP


Nadat hij zijn hele elfjarige MotoGP-carrière bij Repsol Honda had doorgebracht en 59 races en zes wereldkampioenschappen had gewonnen, reed Marquez tijdens de test in Valencia afgelopen november voor het eerst op een Desmosedici.

Maar het echte werk begint volgende maand in Sepang, met een intensief driedaags uitje op de Grand Prix van Maleisië.

“Ik begin het seizoen 2024 met veel enthousiasme en verlangen, iets dat nooit zal ontbreken”, zei Marquez. “Ik voel me heel goed, heel kalm, ik doe een normaal voorseizoen, iets wat ik al jaren niet meer kon doen [due to injuries].

“Vorig jaar was maar half normaal omdat er ook problemen waren met mijn schouder, maar nu heb ik werk te doen in Maleisië en Qatar om me verder aan te passen aan de motor en de werkstijl van het nieuwe technische team.

“Ik zal mezelf moeten aanpassen en als ik een goed niveau heb, zal ik proberen dingen op de fiets te veranderen om me volledig op mijn gemak te voelen.”

De glimlach van de Spanjaard toen hij terugkeerde van zijn eerste optreden op de Gresini Ducati in Valencia haalde de krantenkoppen over de hele wereld. Hij leidde vervolgens kort de tijdschema's op weg naar een vierde plaats, slechts 0,171 seconde van de top.

“De eerste test in Valencia was goed”, bevestigde Marquez.

“Het was de eerste dag na een lange tijd met een andere rijstijl en ik was zenuwachtig, met kriebels in mijn buik.

“De glimlach na die eerste rit, waar zoveel over gesproken is, was gewoonweg kalm.”

De overstap van Marquez naar Gresini betekent ook dat hij zich voor het eerst sinds 2020 bij Repsol Honda voegt bij jongere broer Alex in hetzelfde MotoGP-team, een partnerschap dat werd ingekort toen Marc tijdens de openingsronde zijn arm brak.

Tijdens hun eerste optreden dit jaar als teamgenoten van Gresini, tijdens een persconferentie georganiseerd door Estrella Galicia 0,0 in Madrid, grapte de #93 naast Alex: “De teamgenoot is de eerste rivaal, maar in dit geval is het allemaal een familiezaak!

“We zijn hier allebei voor de competitie, dat zit in onze genen. Logischerwijs, als ik hem (Alex) kan verslaan, des te beter, en als hij mij kan verslaan, des te beter voor hem.

“Het belangrijkste is ook om elkaar te helpen, zoals we dat thuis altijd hebben gedaan. Op de baan heeft iedereen dan zijn eigen technische ploeg en zijn eigen problemen.

“Het is niet eens goed om te veel te praten, want soms klinkt een opmerking van mij voor hem heel anders, dus we gaan door zoals we tot nu toe hebben gedaan, ieder met zijn technische team en elkaar dan thuis zoveel mogelijk helpen. om je goed voor te bereiden op de raceweekends.”

Marc heeft de afgelopen twee seizoenen geen overwinning behaald, terwijl Alex twee sprintoverwinningen en twee Grand Prix-podiumplaatsen behaalde in zijn debuut Gresini-campagne.

Beiden rijden dit jaar op GP23-motoren van een jaar oud.

De officiële test in Sepang vindt plaats van 6 tot en met 8 februari, gevolgd door een laatste officiële pre-season test in Qatar op 19 en 20 februari.

Het Ducati-racedebuut van Marc Marquez zal dan plaatsvinden op hetzelfde Lusail-circuit in het weekend van 8-10 maart.

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.