MotoGP

Marc Marquez: “Verwachtingen versus realiteit”, Bagnaia en Martin “supersnel” | MotoGP


Niettemin is Marquez, nadat hij tijdens zijn Ducati-debuut tijdens de test in Valencia in november een vierde tijd had neergezet, nu de favoriet van de bookmakers voor de titel van 2024, vóór regerend tweevoudig kampioen Bagnaia en nummer twee Martin.

Voormalig Repsol Honda-ster Marquez zei tijdens de teamlancering op zaterdagavond in Riccione, waar Gresini het eerste team werd dat zijn 2024-kleurstelling onthulde:

“Mijn aanpak is om te proberen snel te zijn op het circuit en als ik een tiende sneller kan zijn, zal ik dat proberen. Maar het gaat ook over verwachtingen versus realiteit.

“Natuurlijk zijn de verwachtingen van de mensen super hoog. Maar het is mijn taak om te proberen alle verwachtingen te vergeten en in mijn garage te werken, omdat ik kalm moet zijn. Vooral in het begin.

“Kalm betekent niet dat je niet snel bent. Natuurlijk zal ik het proberen en ik wil graag snel zijn, maar ik kan niet vanaf het begin doen alsof ik voor de overwinning vecht, want de afgelopen vier jaar waren een nachtmerrie voor mij.

“De afgelopen twee jaar heb ik geen race kunnen winnen en nu kom ik op een motorfiets waar vooral twee rijders, Bagnaia en Martin, vele jaren op hebben doorgebracht en veel races en kampioenschappen hebben gewonnen.

“Dus ze zijn supersnel en ze zullen de fiets van 2024 hebben – dezelfde fiets [as me]kunnen we zeggen – maar als je aankomt, kun je niet doen alsof je op hetzelfde niveau zit [as them].

“Of het zal niet normaal zijn om met hen op hetzelfde niveau te staan [straight away]…”

Marquez, wiens MotoGP-carrière allesbehalve normaal is geweest met zes titels en 59 overwinningen voor Honda, zal dit seizoen samen met broer Alex racen op een GP23-specificatie Ducati.

Bagnaia en Martin zullen tot degenen behoren die toegang hebben tot de nieuwste 2024-versie.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.