MotoGP

Marc Marquez 'nieuwsgierig' naar Sepang, onzeker over de rijstijl van Ducati, maar 'je moet risico's nemen' | MotoGP


De achtvoudig wereldkampioen gaf toe dat hij zich 'op zijn gemak' voelde vanaf zijn eerste run op de Desmosedici, maar waarschuwde ook dat hij de grenzen van de fiets nog moet testen.

“In Valencia reed ik erg soepel, maar we weten nog steeds niet of dat mijn rijstijl zal zijn met Ducati”, zei Marquez, die tijdens de test op zaterdagavond een vierde snelste was, tijdens de lancering van het Gresini-team op zaterdagavond.

“Het was de eerste test, ik zei dat ze gewoon de opstelling van de anderen moesten neerzetten en niets moesten aanraken. Ik moet me gewoon aanpassen.

“Ze hebben een paar hele kleine dingen aangepast om me meer vertrouwen te geven met de voorkant, maar ik reed soepel omdat ik me niet klaar voelde om agressief te rijden en de limiet van de motor op te zoeken.

“Ik ben benieuwd om de motor uit te proberen op circuits als Maleisië en Qatar, waar ik elk jaar veel moeite had. Omdat Valencia normaal gesproken ieder jaar heel snel ben.

Maar het was een goede manier om te beginnen.

“In Valencia kwam de rondetijd aan omdat ik me vanaf de eerste run op mijn gemak voelde op de motor.

“Maar ik was ook kalm omdat ik maar één fiets in de garage had staan. Ik bedoel, ik was eraan gewend er vier te hebben [Honda] fietsen tijdens de Valencia-test! Ik had er maar één en ze zeiden tegen mij: 'Als je crasht, maak je de test af'.

“Dus ik was kalm, werkte stap voor stap en voelde de fiets. Maar ik ben benieuwd hoe ik me voel in Maleisië.”

Terwijl Marquez beroemd was bij het remmen bij Honda, ligt de natuurlijke kracht van de Ducati bij het verlaten van de bocht.

“Het is een andere manier om de ronde en de rondetijd te benaderen”, zei Marquez. “Als je wilt pushen, moet ik dat punt nog steeds begrijpen. Maar de manier om de hoeken te benaderen is compleet anders.

“Natuurlijk moet ik zeggen dat Honda op sommige delen van de bocht ook hele sterke punten heeft. Maar je kunt de sterke punten die ik gewend was niet gebruiken.

“Vooral het uitkomen van de bocht was heel goed, heel soepel [on the Ducati]. Maar toch moet ik leren hoe ik meer gebruik kan maken van de extra kracht en extra grip die we hebben.”

En hoe goed de motorfiets ook is, Marquez – die vorig seizoen 29 keer een record heeft neergezet – is ervan overtuigd dat hij nog steeds risico's zal moeten nemen om te slagen.

“Je moet het risico nemen om de limiet te vinden, dit is mijn stijl en ik zal dit blijven doen.

“De Ducati-rijders zijn vorig seizoen ook veel gevallen. Een motorfiets heeft dus een limiet. En je moet het risico nemen om sneller te gaan dan de anderen.

“In het begin zal ik proberen langzaam te rijden, maar ik weet zeker dat ik de eerste crash in Maleisië of Qatar zal krijgen. Ik doe liever mee aan de tests dan aan een race!”

De officiële Sepang-test vindt plaats van 6 tot en met 8 februari, gevolgd door de Qatar-test van 19 tot en met 20 februari. Marquez' Ducati-racedebuut zal dan plaatsvinden op hetzelfde Lusail-circuit in het weekend van 8-10 maart.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.