MotoGP

Marc Marquez: Elke week een ander gerucht | Nieuwe aerodynamica bij de Oostenrijkse MotoGP


Het huidige Honda-contract van Marquez loopt officieel tot het einde van volgend seizoen, maar er zijn regelmatig geruchten geweest, nooit helemaal gedoofd door de achtvoudig wereldkampioen, dat hij zelfs een schokkende teamwissel zou maken voor 2024.

Gevraagd naar hoe cruciaal de Misano-test van volgende maand en de eerste rit op het Honda-prototype van volgend jaar zullen zijn bij het beslissen waar te racen voor 2025, antwoordde de Spanjaard:

“Je hebt het over 2025? De geruchten voor 2024 zijn nog steeds niet voorbij! Elke week is er een ander gerucht! Dus begin alsjeblieft niet met 2025!

​​​​​​“Grapje terzijde, in Misano komt de nieuwe fiets aan. We moeten blijven werken. Maar er is geen haast bij [to decide] voor de toekomst.

“Het is belangrijk om het niveau van de motor te begrijpen, en mijn niveau. Ik daag mezelf uit, dus ik moet mijn niveau en hoe ik me voel begrijpen.

“Nu, in het tweede deel van 2023, moet ik aan mezelf werken, mijn niveau verbeteren en de fouten van dit eerste deel vermijden. Dan hebben we tijd om na te denken over de toekomst.”

Marquez: “Iedereen moet begrijpen dat de situatie kritiek is”

Terwijl je positief reageert op a recent interview waarin HRC-president Yasuharu Watanabe beloofde hun betrokkenheid bij het MotoGP-project te vergroten, waarschuwde Marquez:

“Het is belangrijk, de eerste stap is om commitment te hebben. Ik geloof dat Honda altijd dezelfde toewijding heeft gehad. Iedereen moet begrijpen dat de situatie kritiek is en dat we samen iets moeten veranderen.

“Ik zeg ‘wij’ omdat ik me onderdeel voel van dit project en ik er het beste voor wil. Ze zullen meer geld investeren en meer ingenieurs aantrekken. Maar als renner evalueren we alleen [progress] op het circuit, niet op kantoor of bij de technici.

“Ik zal de inspanningen op het circuit, op de motor, evalueren. Net zoals ze mijn niveau beoordelen. Dit is racen.”

Wat betreft het evenement van dit weekend op de Red Bull Ring, een evenement dat Marquez vorig seizoen miste vanwege de vierde operatie aan zijn rechterarm, bevestigde de #93 dat hij de ‘nieuwe aanpak’ van Silverstone zal voortzetten.

“De enige verandering op Silverstone was om het resultaat te vergeten en de limiet van ons pakket te zoeken”, zei hij.

“Soms neem je risico’s. Op Silverstone was mijn doel om zonder crash te finishen, maar helaas crashte ik zondag tijdens een race-incident. Het belangrijkste was dat ik mijn zelfvertrouwen terugkreeg. Dit is hier weer het doel.”

Marquez onthulde vervolgens dat hij heeft besloten om de nieuwe high-downforce kuip te homologeren die debuteerde door LCR’s Takaaki Nakagami tijdens de Britse ronde.

“Ik werk aan mezelf, train, om beter te worden. Honda werkt ook, zoals je morgen zult zien; Ik zal het nieuwe aero-pakket proberen. Laten we kijken of we stap voor stap, tiende voor tiende, kunnen verbeteren.”

Repsol Honda-teamgenoot krijgt ook de nieuwe kuip en vleugels, die hun enige toegestane seizoensupdate vormen.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: