MotoGP

Marc Marquez: “De makkelijke manier was om bij Honda te blijven. Minder druk, meer geld op mijn bank” | MotoGP


Tijdens de zaterdagavond tijdens de teampresentatie van het Gresini Ducati-team hield de achtvoudig wereldkampioen – die onderhandelde over een vervroegd vertrek uit het laatste jaar van zijn grote HRC-deal na twee seizoensloze seizoenen -: “Ik hoop dat onze toekomsten elkaar weer zullen kruisen”.

“Natuurlijk was het een super moeilijke beslissing, daarom heeft het lang geduurd, tot na Motegi”, zei Marquez.

“Maar aan de andere kant is mijn ambitie dezelfde als in 2013. Als ik hier ben, is dat omdat ik het gevoel heb dat ik de kans of het niveau heb om voor de top 5-posities te vechten.

“Ik kan niet zeggen dat ik voor het kampioenschap moet vechten, omdat je op veel gebieden extra's nodig hebt, maar toch heb ik het gevoel dat ik voor de top 5-6 kan vechten.

“Dus daar heb ik voor gekozen [Gresini Ducati] richting om mijn carrière te verlengen. Alleen dit. De makkelijke manier was om bij Honda te blijven. Minder druk, meer geld op mijn bank. Maar het is niet het doel.

“Ik ben Honda erg dankbaar en ik zei op de Honda Thanks Day en ik zeg het nogmaals: ik hoop dat onze toekomst elkaar weer zal kruisen.

'Maar het is niet alleen mijn beslissing.

“Ik moet snel zijn op het circuit, om in de toekomst meer deuren te openen. Als ik snel ben op het circuit, ben ik beter in staat om mijn toekomst te kiezen.”

Marquez heeft een contract voor slechts één jaar getekend bij Gresini, waar hij dit seizoen samen met jongere broer Alex zal racen.

Ondertussen werd het Honda-prototype uit 2024, nadat het er een aantal seizoenen niet in was geslaagd de tekortkomingen van de RC213V te overwinnen, tijdens de test in Valencia door Marquez' voormalige teamgenoot Joan Mir begroet als een echte stap voorwaarts.

Marquez, Honda's meest succesvolle Grand Prix-coureur in de geschiedenis met 59 overwinningen, hield vol dat hij er nooit aan twijfelde dat de fabriek naar de top zal terugkeren, maar het grote vraagteken is hoe lang het zal duren.

“De grootste twijfel is of dit binnen een maand, twee jaar of een jaar zal gebeuren”, zei Marquez. “Dit was ook het risico vanuit het oogpunt van mijn carrière. Ik dacht dat de beste keuze was om dit te doen [join Gresini Ducati].

“Maar Honda is Honda. HRC zal zeker grote resultaten boeken [eventually]maar de grootste verandering die ze hebben doorgevoerd [so far] verandert van projectleider.”

Luca Marini zal de stoel van Marquez bij Repsol Honda overnemen en gaan samenwerken met de voormalige ploeg van de Spaanse ster onder leiding van Santi Hernandez.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.