Maleisische MotoGP: ‘Sterkste’ Jorge Martin crasht van voorsprong: ‘1 km/u sneller dan ronde ervoor’ | MotoGP


Vanaf pole position begon de Pramac Ducati-rijder weg te komen van titelkandidaat Francesco Bagnaia en Enea Bastianini van Gresini toen hij de voorkant van zijn Desmosedici verloor door de lange bocht naar links, bergafwaarts, in ronde 7 van 20.

“Het is jammer, want ik reed slechts 1 km/u sneller dan de ronde ervoor”, zei Martin, een racewinnaar in Oostenrijk tijdens zijn rookie 2021-campagne, maar dit seizoen twee keer een best of tweede plaats.

“Zeker in deze omstandigheden is het heel moeilijk, een kleine fout en je kunt crashen, en het is gebeurd. Hoe dan ook, ik reed heel soepel, ik probeerde het tempo vast te houden, ik reed niet te agressief. Ook het beheren van de banden en de fysieke kant. Maar het is gebeurd. Ervaring voor de toekomst.

“Zij [Bagnaia and Bastianini] waren 0,8, 0,9 achter, maar toen zag ik 1,2, dus ik zei: ‘Ok, nu is het moment, misschien kan ik weggaan’. Ik heb de kaart veranderd, dus het was tijd om wat meer te pushen. En toen crashte ik.

“Dus zeker, die twee ronden waren beslissend voor de overwinning, en ik wilde de overwinning. Vechten voor het podium had geen zin voor mij, ik wilde gewoon die overwinning, en het gebeurde niet.

“Maar ik ben, hoe zal ik het zeggen, ontspannen omdat ik het heb geprobeerd. Als ik het niet zou proberen, zou ik zeker niet kalm zijn. Het is dus wat het is.

“Ik was dit weekend de sterkste, dus ik neem het positieve voor de toekomst en kijk er echt naar uit om dit jaar af te sluiten en me te concentreren op volgend seizoen, omdat ik het gevoel heb dat ik kan vechten met de beste jongens, ik heb het gevoel dat ik een van de toppers.

“Dus dat is het. Neem gewoon de ervaring. Zeker verbeteren, want anders crash ik weer. Maar ik heb het gevoel dat we ook snel zijn en dat we kunnen strijden om het kampioenschap [next season].”

Voordat Martin zijn aandacht volledig op volgend jaar richt, krijgt hij in 2022 nog een kans om te winnen in de finale van Valencia, waar hij vorig seizoen tweede werd.

“Ik ben de afgelopen vier weekenden snel geweest, super sterk. De motor werkt goed, ik ben in goede vorm en we hebben nog een kans in Valencia, een van mijn beste circuits”, zei Martin.

De val van Martin kostte hem ook de negende plaats in het wereldkampioenschap, met twee punten voorsprong op KTM’s Miguel Oliveira.

Pramac-teamgenoot Johann Zarco herstelde zich van de 21e in de openingsronde naar de negende.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: