https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Maleisische MotoGP: Jack Miller: ‘Ik zag Marc daar in de laatste ronde…’ | MotoGP


Miller startte als 14e na een vervelende highside in de kwalificatie, kreeg een behoorlijke lancering van de lijn, maar werd uiteindelijk naar buiten geduwd in bocht 1.

“Ik ben blij genoeg met mijn prestatie, maar in de eerste ronde terug naar de 21e geslagen worden heeft waarschijnlijk niet geholpen”, zei Miller. “Een van de slechtste starts in mijn Grand Prix-carrière.

“De start zelf was OK, ik zat gewoon een beetje ingeklemd met de rij voor me, moest vroeg naar buiten rollen en kwam toen een beetje vast te zitten aan de buitenkant en hing te drogen [at Turn 1] in principe.

“Ik haat het als mensen zeggen: ‘Als ik een goede kwalificatie had, had ik voor de overwinning kunnen vechten’ of wat dan ook. Kwalificatie is een onderdeel van het werk. Gisteren waren we niet goed genoeg en kregen we het niet voor elkaar.

“Maar als je vast komt te zitten met die jongens op een soort tiende plaats en terug, wordt ze daar in de eerste ronde behoorlijk onbetrouwbaar. Ik was er al een tijdje niet meer geweest en het was niet erg leuk!

“Ik was in ieder geval in staat om de eerste ronde veilig door te komen en vervolgens mijn race vanaf daar te beginnen, waarbij ik de jongens ronde voor ronde uitschakelde.

Als 17e aan het einde van de openingsronde worstelde Miller zich een weg naar voren naar de negende plaats in de middelste etappes, de gepasseerde Joan Mir en Brad Binder voor de zevende plaats in de laatste ronde.

“Het was een lange race. Ik hield gewoon de hele tijd mijn hoofd naar beneden. We hadden het hele weekend een behoorlijk tempo en dat hebben we in een race kunnen laten zien”, zei de fabrieksrijder van Ducati.

Miller: ‘Ik zag Marc daar in de laatste ronde…’

Miller zette zijn laatste pass van de race op een rij door als zesde te eindigen van niemand minder dan Marc Marquez van Repsol Honda, in bocht 4.

“Ik zag Marc daar in de laatste ronde, ik kwam steeds dichterbij en dichterbij”, zei Miller.

“Ik was vrij zachtaardig” [on the tyre] gedurende het grootste deel van de race en kon een beetje meer hebben [rear grip] in reserve zeg vergeleken met Marc aan het eind.

“Door bocht 3 kon ik echt op hem rijden en de pass in feite gedaan krijgen voor de remzone in bocht 4.

“Dus ik was gelukkig genoeg. De fiets presteerde erg goed. Ik heb de voorband behoorlijk onder spanning gezet met alle inhaalacties die de fiets redelijk goed bleef.

“De [front pressure] waarschuwing kwam toen ik achter Oliveira zat. Dus tot ongeveer ronde 8 misschien. Maar toen ik hem eenmaal voorbij was, kon ik een beetje heldere lucht krijgen.

“Eerlijk gezegd voelde het koud aan na al die fietsen! Maar het was een behoorlijk brute race. Het is hier altijd warm en vochtig.

“Het is niet alleen de temperatuur als je achter andere fietsen zit, maar ook de slaapplaats. De voorruit was tegen het einde aan stukken geslagen. Stukjes rubber en steen krijgen en wat dan ook je nek smakken bij 350k is niet echt leuk!

De fysieke conditie van Miller was al verre van ideaal na de grote impact van Alex Marquez op Phillip Island het weekend ervoor en daarna de zware zaterdag.

“Ja, weer een grote hit gisteren. Het lichaam voelt geroosterd aan, zoals je je kunt voorstellen, ‘zei Miller. “Met dit probleem op het been. Ik kan het niet gebruiken zoals ik zou willen.

“De rest van het lichaam compenseerde min of meer het gebrek aan kracht in het linkerbeen. Dus ja, ik voel het nu zeker, maar gelukkig genoeg om de conditie te hebben om helemaal tot het einde te pushen.

Gecombineerd met de overwinning van teamgenoot en titelleider Francesco Bagnaia, hielp Miller’s zesde plaats Ducati Lenovo om de teamtitel van 2022 veilig te stellen, wat bijdraagt ​​aan de kroon van de constructeurs, met Bagnaia nu op de rand van de titel van de rijders.

“Het is nog niet gedaan [for Bagnaia], maar het is een stuk minder druk om Valencia nu binnen te gaan,” zei Miller. “Hij moet gewoon rijden zoals hij weet hoe het moet, en ik weet zeker dat ze gelijk zullen hebben. Maar ja, het was behoorlijk gespannen daar [pits] het hele weekend.”

Miller begint zijn laatste raceweekend voor Ducati met de vijfde plaats in het wereldkampioenschap, 22 punten achter Enea Bastianini en 21 voor toekomstige KTM-teamgenoot Brad Binder.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: