https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Maleisische MotoGP: Heeft Marc Marquez bewezen dat hij weer op zijn best is na een epische kwalificatie op Sepang? | MotoGP


Omdat hij door Q1 moest en het leek alsof de vooruitgang bijna voorbij was met nog maar enkele seconden te gaan, knipperde Marquez niet bij het zien van Jack Miller die voor hem crashte terwijl hij de tweede snelste was achter MotoGP-serieleider Francesco Bagnaia.

Marquez, die Bagnaia in beide sessies net als vorig weekend in Australië op de voet volgde, zag toen de leider in het kampioenschap ten val komen in bocht vier.

Maar in plaats van weg te rollen, ging Marquez tot het uiterste en leek het meer dan eens over de limiet te gaan om een ​​onwaarschijnlijke eerste rij veilig te stellen.

Met geen enkele andere Honda-rijder in de top 15, liet Marquez opnieuw zien dat hij is teruggekeerd naar de elite van de MotoGP.

“Ik ben echt verrast om op de eerste rij te staan. Het is een grote verrassing, want de snelheid is er niet, het gevoel is er niet, maar tijdens de kwalificatie was ik er wel”, zei Marquez.

“Ik kan niet uitleggen hoe en waarom we op de eerste rij staan, maar feit is dat we een aantal goede ronden hebben gereden en niet slechts één. Zelfs in QP1 was ik snel, daarna in QP2 met gebruikte banden was ik niet snel, maar toen met de nieuwe.” Ik duwde nog meer.

“Morgen denk ik dat we meer zullen worstelen omdat ik tegen de fiets vecht. Zoals je op de afbeeldingen en op de video hebt gezien, vecht ik de hele tijd tegen de fiets en dit vraagt ​​veel van de fysieke conditie.

“Het is erg veeleisend wat betreft de stress, de concentratie, maar in één ronde weet ik waar ik moet remmen en weet ik waar ik gas moet geven omdat ik veel ronden op dit circuit heb gereden. Maar voor een raceafstand is het tempo is niet daar.”

Is Marquez een kanshebber om nog steeds de beste MotoGP-rijder te zijn?

Of Marquez tijdens de race van zondag voor een podium kan strijden of niet, de achtvoudig wereldkampioen begint steeds meer op de rijder te lijken die tussen 2013 en 19 zes titels in de koningsklasse heeft behaald.

Op wat alleen kan worden omschreven als een motor die inferieur is aan die van Ducati, Aprilia en Yamaha, heeft Marquez aantoonbaar een prestatie geleverd die geen enkele andere rijder zou kunnen hebben op die RC213V Honda, met de vraag of hij nog steeds de beste is in de MotoGP?

Antwoorden op die vraag zullen waarschijnlijk volgend seizoen worden gevonden, zolang Honda de Spanjaard een pakket biedt dat in staat is om mee te doen.

Van de kant van Marquez lijkt vorm en, nog belangrijker, fitness hem niet tegen te houden.

Op de vraag of hij verbaasd was dat hij zo dicht bij de voorkant zat zonder sleep – iets wat hij duidelijk nodig had in de afgelopen rondes, antwoordde Marquez: “Het was de grootste verrassing! Als je kijkt, zijn alle Honda-rijders op zoek naar een slipstream omdat we een tiende-en-een-half verliezen op het rechte stuk op de rug en ook op het rechte stuk op de voorkant.

“Als je wat slipstream hebt, krijg je drie tienden gratis op het rechte stuk. Alleen al om die reden zoeken de renners een slipstream op de enkele ronde.

“Maar toen ik Miller zag crashen in bocht twee, zei ik dat het moeilijker zou worden, maar ik bleef pushen en de rondetijd kwam.

“Hetzelfde in QP2 toen Bagnaia crashte in bocht vier en ik de hele ronde bleef pushen. Dit was de grootste verrassing van de dag voor mij.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: