https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Maleisische MotoGP: Francesco Bagnaia ‘menselijk, druk voelend, sorry voor Fabio’, voorspelt Jack Miller ‘wilde race’ | MotoGP


Als Bagnaia Quartararo met 11 punten kan verslaan op zondag en niet meer dan twee punten verliest van Espargaro, zal hij worden gekroond tot de eerste MotoGP-kampioen van Ducati sinds Casey Stoner in 2007.

Maar na een dag waarop het titeltrio vier ongelukken kreeg, waarvan twee door Bagnaia, kan niets meer als vanzelfsprekend worden beschouwd.

“Vandaag was het enige goede ding FP4. En Q1 natuurlijk. Maar FP4 omdat ik erg constant was, erg snel met erg gebruikt [soft] achterband,” zei Bagnaia.

“Toen heb ik er alles aan gedaan om de dag te verpesten, want vanmorgen was ik te overstuur, te nerveus over wat er met Franco gebeurde. [holding up]. Ik was een beetje boos. Maar na een uur zei ik: ‘dat kan iedereen overkomen’.

“Dus ik ben een mens, en ik begin een beetje druk te voelen, maar ik denk dat het normaal is.”

Nadat hij een snelle ronde had verloren achter Morbidelli, die later werd bestraft en zich verontschuldigde bij Bagnaia, crashte de #63 vervolgens in bocht 8, waardoor hij gedwongen werd deel te nemen aan de kwalificatie 1.

Bagnaia hield zijn moed om de Q1-sessie te leiden, crashte vervolgens in bocht 4 aan het einde van kwalificatie 2, terwijl hij op koers was om een ​​plaats op de eerste rij te claimen.

“Voor de kwalificatie was ik niet slim genoeg om te begrijpen dat mijn tempo goed genoeg was om op de eerste rij te zitten zonder al te veel te forceren, en ik forceerde veel in bocht 4, en ik verloor de voorkant.

“Dus het was de grootste fout”, zei hij.

Bagnaia: ‘Het spijt me voor Fabio’

Bagnaia was er misschien snel bij om zijn eigen fouten van zaterdag te benadrukken, maar Quartararo’s val in bocht 8 had grotere gevolgen in termen van een vingerbreuk, terwijl Espargaro zijn laatste en mogelijk beste kwalificatieronde verloor door een ongeval in dezelfde bocht.

“Zeker, [Fabio’s day was] nog erger dan de mijne, want met de crash in FP4 brak Fabio een vinger, en ik wil alleen maar zeggen dat het me spijt, want ik denk dat op dit moment de pech die hij heeft te veel is, hij doet het niet’ Ik verdien het niet’, zei Bagnaia.

“En als ik aan Aleix denk, denk ik oprecht dat hij het vanaf het begin van het weekend erg moeilijk heeft. Ook vandaag, toen hij achter Jorge Martin zat, crashte hij, en misschien haalde hij mij in die ronde in [on the grid].

“Maar alle drie hadden we niet echt een goede dag.”

Vooruitkijkend houdt Bagnaia vol dat hij niet wanhopig is om het wereldkampioenschap op zondag veilig te stellen.

“Ik zal proberen mijn best te doen, en als ik morgen de dingen kan afsluiten, doe ik dat graag”, zei hij. “Maar het is niet goed voor mij om daartoe gedwongen te worden. Om gewoon te denken, moet ik het sluiten.

“Want als ik morgen meer punten scoor, is het net zo goed, want dan komen we in Valencia aan, zeker met meer druk, maar een beetje meer kloof. Het wordt belangrijk om morgen slim te zijn.”

Vier van de acht motoren die voor Bagnaia starten, zullen ook Ducati’s zijn.

“Ik denk dat als ze de mogelijkheid hebben, ze zullen proberen te winnen. Zoals altijd. Zoals het hele jaar. Dus misschien is morgen niet de dag om teamorders te hebben, maar eens kijken. Het zal belangrijk zijn om vooraan te staan, maar we moeten in de eerste plaats slim zijn.”

Jack Miller: Titelkandidaten ‘sterk gespannen’, verwacht ‘wilde race’

Bagnaia’s teamgenoot Jack Miller was ook in de oorlogen op zaterdag, highsiding in Kwalificatie 1, waardoor hij 14e op de grid staat.

“Ik verwacht morgen een nogal wilde race. Gewoon door te beoordelen hoe iedereen rijdt, hoeveel crashes we al hebben gehad. ” zei Molenaar.

“De drie kampioenskandidaten lijken allemaal behoorlijk gespannen te zijn. Het is niet normaal om ze alle drie terug te hebben op de 9e, 10e en 12e plaats.

“Dus ik denk dat het morgen een behoorlijk wilde race wordt. Ook omdat er een paar jongens vooraan beginnen die er normaal niet zijn, behoorlijk agressieve jongens.”

Toen hij hoorde van Millers voorspelling van een “wild ras”, antwoordde Bagnaia: “Ik hoop van niet!”

En wat als het regent?

“Het wordt zeker moeilijker. Ik was gisteren behoorlijk competitief, maar de race is een ander verhaal. Het lijkt erop dat het morgen kan regenen, oprecht. Maar ook vandaag was de voorspelling dat het zou regenen, en dat kwam niet, alleen in FP3.

“Maar laten we op alles voorbereid zijn.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: