MotoGP

Maleisische MotoGP: Enea Bastianini: Francesco Bagnaia pitbordbericht veranderde niets; ‘Ik heb geprobeerd te winnen’ | MotoGP


Bastianini wilde graag voorkomen dat Bagnaia zou winnen en in plaats daarvan een vijfde MotoGP-overwinning van het seizoen mee naar huis te nemen.

Nadat hij Bagnaia eerder in de race al had ingehaald, moest Bastianini uitwijken nadat hij in bocht negen bijna de achterkant van Bagnaia was tegengekomen, wat ertoe leidde dat de Gresini Ducati-rijder iets wijds in het midden van de bocht ging.

Bastianini’s enige succesvolle inhaalactie op Bagnaia kwam in bocht vier, kort nadat raceleider Jorge Martin in ronde vijf crashte.

Over zijn strategie zei Bastianini: “Toen ik dit zag… [crash for Martin] Ik begreep dat dit mijn moment is en ik probeerde naar voren te gaan. Ik haalde Pecco in op zijn beurt nummer 4 en probeerde vervolgens de band zo goed mogelijk te besturen, maar na twee of drie ronden veranderde er iets.

“Vooral aan de rechterkant was het voor mij onmogelijk om snel te zijn in het midden van de bocht en mijn exit was een ramp.

“Daarna ving Pecco me weer op en passeerde me. Daarna probeerde ik de hele race dicht bij hem te zijn, maar in de laatste ronde was het onmogelijk om hem aan te vallen.”

Hoewel Bastianini nooit kon reageren toen Bagnaia terugkwam met nog zeven ronden te gaan, weerhield het de Italiaan er niet van om zeer dicht bij Ducati’s potentiële eerste MotoGP-kampioen sinds 2007 te rijden.

Toen Bastianini zijn eigen team leidde, zorgde hij ervoor dat hij hem waarschuwde dat Bagnaia de renner achter hem was, maar dat weerhield Bastianini er niet van om de race te willen winnen.

“Ik zie het bord de hele tijd, elke ronde, als ik niet crash”, zei Bastianini. “Ik probeerde het maximale te doen en toen ik dit op het bord zag, wist ik dat ik voorzichtig moest zijn, want ik herhaal het nog een keer, voor Ducati is het belangrijk [to win] de titel, maar ik heb vandaag geprobeerd te winnen.”

Toen hij verder op de zaak werd gepusht en of het bericht op het pitbord hem ervan weerhield om Bagnaia in de laatste ronde in te halen, sloot Bastianini de vraag snel af door te zeggen: “Nee!”

Voor Bagnaia brengt zijn overwinning in Sepang hem naar de nummer zeven van het jaar, terwijl hij ook leidt tot een grotere voorsprong in het kampioenschap van 23 punten op Fabio Quartararo.

Bagnaia’s raceoverwinning werd mogelijk gemaakt na een verbluffende start, waarbij hij in slechts twee bochten van de negende naar de tweede plaats ging.

Met één hand op de trofee zei Bagnaia: “De reflex bij de lichten was echt geweldig, maar ook bij het eerste remmen riskeerde ik veel om vooraan te zitten.

“Dit heeft me veel geholpen in de strijd om de overwinning. Toen was Jorge met een ongelooflijk tempo, maar vanaf het begin forceerde hij veel. Na twee ronden hem volgde, ontspande ik me gewoon een beetje omdat [his pace] te veel geweest.

“Toen hij crashte, probeerde ik gewoon de banden te beheersen. Enea forceerde ook veel en het was een van de moeilijkste delen van de race toen hij me inhaalde. Het was best moeilijk om hem bij de start te volgen omdat hij meer tractie had in snelle bochten – ik had meer tractie in langzame bochten, maar ik remde zo hard.

“Ik denk dat het remmen me heeft geholpen om de race vandaag te winnen. Fabio werd derde vandaag, dus winnen was de enige mogelijkheid.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.