MotoGP

Maleisische MotoGP: Darryn Binder down na ‘coole’ eerste ronde, di Giannantonio heeft ‘steeds minder plezier’ | MotoGP


Het tweetal stond respectievelijk op de 16e en 18e plaats toen ze halverwege de race in Sepang de macht over het stuur verloren bij afzonderlijke ongevallen in bocht 5.

Binder begon de race in stijl door in de openingsronde van de 24e en de laatste naar de 12e plaats te carven. De Zuid-Afrikaan had het gevoel dat hij de verleiding had weerstaan ​​om harder te pushen toen snellere renners opnieuw inhaalden, maar werd nog steeds overvallen door de ‘vreemde’ val.

“Ik maakte in de eerste ronde zo’n 12 plaatsen goed, dus dat was cool”, zei de RNF Yamaha-rijder. “Natuurlijk had ik niet het tempo om daar te rennen en de wil van Miguel [Oliveira] en Jack [Miller] kwam bij mij langs.

“Ik wist dat ik hun tempo niet had, dus ik bleef gewoon proberen om mijn doel te bereiken en zo constant mogelijk te blijven. En helaas ging ik toen naar beneden. Dus echt teleurgesteld om te crashen. Het is super vreemd en wat kan ik doen?

“Ik crashte in bocht 5 in ronde 11. Niets anders, kwam binnen en ik stopte de voorkant en terwijl ik aan het glijden was, zag ik Di Giannantonio met mij glijden, dus hij moet me gevolgd hebben en precies hetzelfde hebben gedaan.

“Ik had niet verwacht dat ik daar zou crashen en deed niets vreemds. Geen leuke manier om de race te beëindigen.

“[Until then] de voorkant was echt stabiel in de snelle bochten. Waar ik het meest mee worstelde in de race, was om hem tot stilstand te brengen in de langzame bochten.

“Ik denk dat ik het niet alleen was, want veel jongens reden op brede T1 en 15 en T9. Maar in de snelle dingen voelde ik me echt goed en had niet het gevoel dat ik te veel vroeg toen ik crashte.

“Maar het is wat het is. Het was een zwaar weekend en ik ben blij dat het achter de rug is. Klaar voor Valencia!”

di Giannantonio heeft ‘steeds minder plezier op mijn motor’

Di Giannantonio’s zesde non-score op rij zorgde ervoor dat de jonge Italiaan met enig zoeken naar zijn ziel moest terwijl hij zich voorbereidde om terug te vliegen naar Europa, en plaatste op Instagram:

“19e race van het seizoen, de weekendtrend is nog steeds hetzelfde. Helaas worden we niet beter, lossen we geen problemen op, dus sneller kunnen we niet zijn. Feit is dat ik dit seizoen steeds minder plezier beleef aan het motorrijden. Maar dan heb ik het niet over de motor zelf eh, absoluut! Ducati MotoGP is de meest buitengewone en ongelooflijke rit die ik ooit heb gereden en ik ben dankbaar dat ik de kans heb om erin te rijden.

“Ik had minder plezier en de resultaten kwamen niet. Door dit alles wat heb ik geleerd? Hé… ik heb geleerd dat het niveau in de MotoGP erg hoog is en je niets aan het toeval overlaat, en dan denk ik dat het spel gewoon dit is… werken, hard, heel hard werken, plannen, studeren, analyseren , geloven, vertrouwen, alles doordenken, geen enkel detail negeren, GEOBSESSEERD zijn.

“Ja, want uiteindelijk is de vraag… maar jij, ben je GEOBSESSEERD? Want alleen al door ja te zeggen, kun je jezelf opwerpen tegen de grootste van deze sport. Ik ben in gedachten op het vliegveld, Valencia over twee weken, de race die ik zal aangaan met de mentaliteit om het goed te doen, heel goed, zoals ik altijd deed. Dan opent er weer een hoofdstuk, wie weet weet…

“Sorry voor de lange termijn wilde gewoon chatten met #MalaysianGP @gresiniracing”

Di Giannantonio, wiens hoogtepunten tot nu toe dit jaar een schokkende poleposition in Mugello en de achtste plaats in Duitsland zijn, postte later echter een positiever beeld en zei: “Als het plan niet werkt, verander het plan dan NIET het doel ‘

De 24-jarige, die volgend seizoen bij Gresini zal blijven naast nieuwe aanwinst Alex Marquez, zal zijn eerste kennismaking met de GP22 Ducati krijgen tijdens de test in Valencia na de race.

Huidige teamgenoot Enea Bastianini, die ook in een GP21 rijdt, eindigde op Sepang op een goede tweede plaats van Francesco Bagnaia.

Binder, die dit jaar de Moto2 oversloeg op weg rechtstreeks van de Moto3 naar de MotoGP, rijdt komend seizoen voor Intact GP in de tussenklasse

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.