Maleisische MotoGP: Aleix Espargaro: ‘Als ik kritisch moet zijn, zijn we veel punten kwijt’ | MotoGP


Of het nu tractiecontrole was die het motorvermogen op Phillip Island verminderde of een alarmfout op zijn dashboard tijdens de formatieronde in Motegi, Espargaro heeft zijn hoop op de MotoGP-titel drastisch zien veranderen sinds de flyaway-races begonnen.

Espargaro staat nu 27 punten achter op Francesco Bagnaia in het MotoGP-klassement, terwijl druk van achteren in de vorm van Enea Bastianini en Jack Miller wordt uitgeoefend voor de derde plaats.

Toch blijft het doel van Espargaro om voor Bagnaia te eindigen en zichzelf weer serieus te nemen in Valencia.

“Dit is het doelwit”, zei de Aprilia-rijder. “Het doel is om te proberen Pecco te stoppen, wat moeilijk zal worden omdat de vorm die hij in de laatste paar races heeft laten zien, in feite was het tweede deel van het kampioenschap geweldig.

“Ik zal mijn best doen. Ik heb het gevoel dat het meer verloren dan gewonnen is deze titel.

“Ik kan wat meer risico nemen en agressiever zijn op de racedag om me hopelijk naar Valencia te brengen.” [in contention].”

Espargaro ertoe brengen te zeggen dat uitspraken als de titel meer ‘verloren dan gewonnen’ zijn, komt neer op fundamentele fouten op een moment dat er punten te verdienen waren.

Net als Bagnaia en Fabio Quartararo heeft Espargaro in ten minste één van de laatste vier races niet gescoord [Motegi]echter, wanneer hij punten heeft gescoord, is hij nergens in de buurt van de Ducati-rijder geweest, vandaar het gat aan de top van de serie.

Hoewel de laatste paar ronden ongetwijfeld zullen worden gezien als een kans om in 2023 te leren en eventuele fouten recht te zetten, kan Espargaro het niet helpen dat er een gouden kans voorbijgaat, en daarom is de Spanjaard kritischer geweest over het team in recente races.

Espargaro voegde toe: “We zagen dat in de race waar we geen gegevens hadden, we veel moeite hadden. We hebben veel tijd besteed aan het doen van basisdingen zoals de versnellingsbak en de gegevens die we hebben van 2019 zijn volkomen nutteloos voor ons.

“We zijn veranderd [the bike] volledig. Het is een goede [learning curve] voor ons, maar we hebben veel punten verloren in de laatste paar races.

“Ik zeg altijd wat ik voel als ik zie dat we het goed hebben gedaan of we verbeteren, omdat ik dit voel. Maar als ik kritisch moet zijn voor het team, dan ben ik dat ook.”

“Ik heb het gevoel dat we de laatste races niet op een hoog niveau zaten en veel punten hebben verloren.

“Het is erg frustrerend als je de snelheid hebt en in Australië reed ik de op een na snelste ronde, maar toen hadden we wat problemen die we niet hadden hoeven gebeuren. Ik denk dat het nogal fundamentele problemen waren.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: