Magnussen zorgt ervoor dat Haas terugkeert als Mazepin’s vervanger voor F1 2022 | F1


Magnussen keert op sensationele wijze terug naar Haas met een meerjarige deal nadat hij eind 2020 door het team was afgezet.

De Deen vervangt Mazepin, die zaterdag door Haas werd ontslagen nadat het zijn sponsorovereenkomst met het Russische bedrijf Uralkali had beëindigd.

Magnussen kwam in 2017 bij Haas en bracht vier seizoenen door bij het team naast Romain Grosjean.

Voorafgaand aan zijn ban bij Haas, bracht Magnussen een jaar door bij McLaren – scoorde zijn eerste podium bij zijn debuut in de 2014 Australische Grand Prix – en een enkel jaar bij Renault in 2016.

Sinds hij de F1 verliet, nam Magnussen deel aan het IMSA SportsCar Championship met Chip Ganassi Racing en werd aangekondigd als onderdeel van de LMP1-line-up van Peugeot Sport in het World Endurance Championship.

Magnussen zal samenwerken met Mick Schumacher met de pre-season tests die donderdag weer van start gaan in Bahrein.

Test- en reservecoureur Pietro Fittipaldi zal op de openingsdag van de test voor het team rijden.

“Ik was natuurlijk zeer verrast, maar evenzeer opgewonden om het telefoontje van het Haas F1 Team te ontvangen”, zei Magnussen. “Ik keek in een andere richting met betrekking tot mijn verplichtingen voor 2022, maar de mogelijkheid om terug te keren om deel te nemen in de Formule 1, en met een team dat ik heel goed ken, was gewoon te aantrekkelijk.

“Ik moet zowel Peugeot als Chip Ganassi Racing echt bedanken voor hun snelle vrijlating – het zijn allebei geweldige organisaties. Natuurlijk wil ik ook Gene Haas en Guenther Steiner bedanken voor de kans om mijn Formule 1-carrière te hervatten – ik weet hoe competitief ze allebei zijn en hoe graag ze week in week uit willen terugkeren naar de competitie.

“We hebben een solide relatie gehad en onze positieve associatie bleef, zelfs toen ik eind 2020 vertrok. Ik ben zo goed mogelijk geïnformeerd over de ontwikkeling van de VF-22 en het potentieel in het pakket. Er is werk aan de winkel, maar ik heb er zin in om er deel van uit te maken. Ik kan niet wachten om in Bahrein weer achter het stuur van een Formule 1-auto te kruipen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: