Magnussen had geaccepteerd dat F1 ‘afgesloten hoofdstuk’ was voordat Haas terugkeerde


De Deen kreeg een last-minute oproep aangeboden om aan de vooravond van het seizoen 2022 een onverwachte F1-comeback te maken en de ontslagen Nikita Mazepin te vervangen, van wie zijn contract werd beëindigd in de nasleep van de Russische invasie van Oekraïne.

Magnussen was een jaar uit de F1 nadat hij eind 2020 zijn stoel had verloren en had zich voorbereid op de komende IMSA-campagne met Chip Ganassi en het World Endurance Championship met Peugeot.

“Ik was op een gelukkige plek toen Guenther [Steiner, Haas team principal] belde me, een goede plek, ‘zei Magnussen.

“2021 was echt leuk voor mij, ik had een dochter, verhuisde terug naar Denemarken, deed een seizoen in IMSA waar ik ook veel van genoot, had plezier, deed een IndyCar-race, deed Le Mans met mijn vader, dus ik was niet echt veel aan F1 denken.

“Ik accepteerde echt dat F1 een gesloten hoofdstuk was, maar toen zag ik natuurlijk dat Mazepin uit Haas was, ik dacht niet dat ik de kans had om daar naar binnen te gaan, omdat ik nog steeds niet veel anders meeneem dan alleen mijn rijvaardigheid aan een team, dus ik dacht dat het nog steeds geen mogelijkheid zou zijn. ”

Zijn respectievelijke contracten met Chip Ganassi en Peugeot boden obstakels die moesten worden overwonnen, maar Magnussen was altijd duidelijk over wat hij wilde doen zodra het telefoontje van Steiner kwam.

“Toen hij me belde, zei ik meteen ja”, legde Magnussen uit. “Daarna heb ik erover nagedacht!

“Toen hij me meteen vroeg, zei ik gewoon ja, weet je, deze obstakels werden heel duidelijk dat ik contracten had met andere teams, al deze gedachten over heb ik dit nodig?

“Maar het eerste gevoel dat ik had toen Gunther belde, was zo veelzeggend.”

Magnussen had eerder volgehouden dat hij geen interesse had om terug te keren naar de F1 voor iets minder dan een race-winnend team, maar het is onwaarschijnlijk dat Haas in 2022 aan het scherpe uiteinde van de grid zal staan, ondanks een grote herziening van de technische reglementen.

Op de vraag waarom hij van gedachten veranderde, antwoordde Magnussen: “Ik weet het niet, maar ik deed het. Heel snel!

“Ik denk dat het één ding is om al die dingen te zeggen als je geen kans hebt om naar de F1 te gaan, maar als je daadwerkelijk een kans hebt om terug te gaan, is het anders.

“Het is ook een manier om ermee om te gaan, er is geen reden om te zeggen dat ik terug wil, je wordt veel gevraagd en ik werd die vragen beu, dus het is gemakkelijker om ermee om te gaan als je zegt dat ik vooruit kijk en ik’ ben verder gegaan. Maar als je een kans krijgt, grijp je die ook.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: