“Lewis heeft niets verkeerd gedaan”, zegt Allison


James Allison, Chief Technical Officer van Mercedes, houdt vol dat de zet van Lewis Hamilton op Max Verstappen op Silverstone binnen de regels viel en dat de Brit een straf van tien seconden kreeg.

De ervaren technisch directeur is de laatste die deelneemt aan het debat, en het is niet verwonderlijk dat hij de coureur van zijn team steunt.

“Het was voor hem niet nodig om terrein af te staan, dus ik vond het zwaar om de straf te krijgen”, zegt Allison in de laatste video-debriefing van Mercedes. “Wat ons betreft was de manoeuvre die Lewis deed absoluut in lijn met de inhaalgids van de FIA.”

Allison stelt dat de eigen richtlijnen van de FIA ​​duidelijk maken dat Hamilton het recht had om Max Verstappen uit te dagen voor de bocht en niet toe te geven.

“Als je aan de binnenkant van de bocht inhaalt, vereist de begeleiding dat je grotendeels langszij staat als je de bocht nadert. Het is niet vereist dat je voorop loopt”, zegt Allison.

“Lewis was zeker substantieel naast”, vervolgt hij. “Hij had zijn vooras ver voorbij het middelpunt van de auto van Verstappen. En het vereist dat je de bocht kunt maken. Met ‘de bocht maken’ betekent het dat je de bocht omgaat en de baan niet verlaat of de controle over de auto verliest. Als je de hoek om kunt, als je nagenoeg naast de andere auto staat, dan is de bocht van jou.

“Wat dat betekent is niet dat je aan de leiding moet komen,” voegt hij eraan toe, “het betekent dat je je positie niet hoeft op te geven, je hoeft niet achteruit te rijden en de andere auto heeft de plicht om te voorkomen dat je je raakt. .

“Dus, als je de aantekeningen volgt die aan de FIA-stewards zijn verstrekt en je frame voor frame kijkt naar wat er met Lewis is gebeurd, hij stond vrijwel langszij, hij zou absoluut de bocht hebben gemaakt en inderdaad de bocht hebben gemaakt en daarom was er geen nodig dat hij enige grond afstaat.”

Allison benadrukt dat de snelheid bij Copse, die wordt genomen op ongeveer 190 mph, “geen verschil maakt”, betoogt Allison: “Lewis maakte nog twee inhaalacties bij Copse met exact dezelfde begeleiding en er was in geen van beide gevallen contact. .”

Verwijzend naar de uitspraak van de stewards dat Hamilton “de top van de bocht niet bereikte, met ruimte aan de binnenkant” en “contact niet vermeed”, zegt Allison: “Ik kan mensen begrijpen, die misschien niet begrijpen dat er geen verplichting voor u om de apex van de bocht te raken, dat u niet uw hele auto voor de andere auto hoeft te hebben.

“Ik kan begrijpen dat, als je het vanuit dat perspectief bekijkt, je misschien denkt dat de auto die van achteren komt een soort van verplichting heeft om ervoor te zorgen dat er geen crashes plaatsvinden. Maar als je naar het stewardingdocument kijkt, denk ik dat Lewis deed niets verkeerd.”





Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: