Lewis Hamilton zegt dat hij ‘geen plannen’ heeft om sieraden te verwijderen ondanks aandringen van de FIA ​​| F1


Dagen voordat Hamilton vierde werd tijdens de Australische Grand Prix, achter Mercedes-teamgenoot George Russell, Red Bull’s Sergio Perez en de winnaar, Ferrari’s Charles Leclerc, werden coureurs herinnerd aan een regel in een ongewoon lange vergadering.

FIA-racedirecteur Niels Wittich vertelde hen dat sieraden, waaronder “piercings of metalen nekkettingen” niet zijn toegestaan ​​tijdens sessies op het circuit.

Maar Hamilton zei: “Ik heb geen plannen om ze te verwijderen.

“Het zijn persoonlijke dingen. Je moet kunnen zijn wie je bent.

“Er zijn dingen die ik niet kan verplaatsen.

“Deze kan ik er letterlijk niet eens uithalen. Deze aan mijn rechteroor zijn erin gelast, dus ik zou ze moeten laten afhakken. Ze blijven.”

De zevenvoudig wereldkampioen zei tijdens de Australische Grand Prix op zijn radio dat zijn Mercedes-team hem “in een moeilijke positie had gebracht”.

Gevraagd om zijn gefrustreerde radioboodschap uit te leggen en of het verband hield met het feit dat hij achter Russell zat, antwoordde Hamilton: “Eigenlijk kon ik niet racen om positie omdat de auto oververhit raakte, dus ik moest achteruit.”

Russell benadrukte het belang van een sterke betrouwbaarheid na het claimen van zijn eerste podium sinds hij bij Mercedes kwam, een resultaat dat hem naar een verrassende tweede plaats in het kampioenschap heeft gebracht.

“Ik denk dat het een eer is voor iedereen bij Brackley en Brixworth, want het maakt niet uit hoe snel je auto is, als je het einde niet haalt, dan ben je er niet om de stukken op te rapen”, zegt Russell. zei.

“Dit weekend waren we waarschijnlijk het vijfde snelste team, achter McLaren, achter Alpine en hier staan ​​we P3. Ik realiseerde me net dat iemand me vertelde dat ik P2 ben in het kampioenschap, wat gewoon gek is om te denken.

“We moeten echt trots zijn op het werk dat we tot nu toe hebben gedaan met de prestaties die we hebben en we geloven dat we daar kunnen komen, maar het gaat niet van de ene op de andere dag gebeuren en het zal een aantal races duren voordat we beginnen te sluiten. de kloof.”

De juwelengrap van Hamilton en Max Verstappen

Het verbod op sieraden bracht eerder rivalen Hamilton en Verstappen samen van het lachen.

Hamilton plaagde: “Nou, ik heb bepaalde piercings die ik er echt niet uit kan halen, die niet veel mensen kennen… Nee, ik maak een grapje!

“Het is altijd de regel geweest, sinds ik hier ben, is het de regel geweest, dus niets nieuws. Ik kom volgende week gewoon met meer sieraden.’

Hamilton’s voormalige Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas grapte dat de “stewards het kunnen oppakken”.

Op dezelfde vraag antwoordde Verstappen: “Ik zou te zwaar zijn als ik sieraden zou dragen, dus dat kan niet.”

Een lachende Hamilton antwoordde: “Ik weet dat je een tepelpiercing man hebt, kom op…” voordat Verstappen lachte en zei: “Wil je het nog een keer zien?!”

Verstappen blaast ‘onaanvaardbare’ Red Bull-storing op

De wereldkampioen werd dit seizoen voor de tweede keer in drie races gedwongen tot een DNF.

Verstappen was enorm gefrustreerd en zei dat Red Bull zich dergelijke mislukkingen niet kan veroorloven als hij een kans wil maken om zijn wereldtitel dit jaar met succes te verdedigen.

“We lopen al mijlen achter”, gaf Verstappen toe. “Ik wil op dit moment niet eens aan het kampioenschapsgevecht denken.

“Het is belangrijker om races gewoon af te maken. Natuurlijk was vandaag over het algemeen weer een slechte dag. We hebben het tempo niet. Ik beheerde gewoon mijn banden om het tot het einde te brengen. Ik wist dat ik niet tegen Charles kon vechten, dus het had geen zin om hem onder druk te zetten.

“We hebben de race niet eens afgemaakt, dus het is behoorlijk frustrerend en onaanvaardbaar. Ik wist dat er een probleem was, dus er was altijd een vraagteken bij het beëindigen van de race.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: