Lewis Hamilton zegt dat betrokkenheid bij overname Chelsea ‘droom’ zou zijn


Lewis hamilton
De Broughton-groep wordt geconfronteerd met concurrentie van consortia onder leiding van Los Angeles Dodgers mede-eigenaar Todd Boehly en mede-eigenaar van de Boston Celtics Stephen Pagliuca

Lewis Hamilton zei dat het een “droom” zou zijn om deel uit te maken van “iets groots” bij Chelsea, nadat hij het bod van Sir Martin Broughton om de Premier League-club te kopen had gesteund.

“Chelsea is een van de grootste teams ter wereld”, zei Hamilton. “Toen ik over de kans hoorde, dacht ik wauw, dit is een geweldige kans om deel uit te maken van zoiets geweldigs.

“Sir Martin nam de tijd om me aan de telefoon te woord te staan ​​en me de doelen van hem en zijn team uit te leggen als ze het bod zouden winnen, wat ongelooflijk opwindend was en heel goed in overeenstemming was met mijn waarden.”

Over de betrokkenheid van Williams voegde Hamilton toe: “We hebben erover gesproken. Ik vertelde haar dat ik erbij betrokken zou zijn en ze was blij om mee te doen.”

Het Broughton-consortium, dat ook de voorzitter van World Athletics en Chelsea-fan Lord Coe omvat, is een van de drie groepen die in de race zijn om Chelsea te kopen voor £ 2,5 miljard.

De Premier League-club opereert onder een speciale licentie van de Britse regering sinds eigenaar Roman Abramovich werd gesanctioneerd voor zijn vermeende banden met de Russische president Vladimir Poetin, na de invasie van Oekraïne.

BBC Sport begrijpt dat Hamilton en Williams, die niets te zeggen hebben over voetbalbeslissingen, vanaf het begin betrokken zijn geweest bij het bod van het Broughton-consortium.

“Ik ben al een voetbalfan sinds ik een kind was. Ik speelde elk jaar in het schoolteam in mijn jeugd en ik ben naar talloze wedstrijden geweest”, zei Hamilton.

“Toen ik jong was, wilde ik erbij horen en alle kinderen steunden verschillende teams. Ik herinner me dat ik tussen teams wisselde en mijn zus me stompte en zei dat je Arsenal moest steunen, dus toen werd ik een supporter van Arsenal.

“Maar mijn oom Terry is een grote bluesfan en ik ben met hem naar zoveel wedstrijden geweest om Arsenal en Chelsea te zien spelen.

“Ik wilde de beste speler zijn die ik kon zijn en voor een team spelen. Ik probeerde voor Stevenage Borough te proberen, maar ik kwam in de racewereld terecht. Ik had er alleen maar van kunnen dromen om deel uit te maken van een team – en dat voor mij is het meest opwindende deel.”

Hoe Chelsea te volgen op de BBC-bannerChelsea banner voettekstSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: