Formule 1

Lewis Hamilton wil Mercedes-stint 'op een hoogtepunt' beëindigen voordat Ferrari overstapt


De 39-jarige won 82 van zijn recordaantal van 103 races met Mercedes, dat tussen 2014 en 2021 acht opeenvolgende constructeurstitels won.

Hamilton heeft echter geen race meer gewonnen sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021, die voorafging aan de controversiële titelbeslisser van dat seizoen in Abu Dhabi, waar het onvermogen van de racedirecteur om de regels correct te volgen ervoor zorgde dat hij een record van de achtste wereldtitel misliep.

Hij eindigde als zesde in het rijdersklassement in 2022 en werd vorig seizoen derde toen Mercedes door Red Bull werd overgenomen als het dominante team van de Formule 1.

“De tijd is rijp om iets te veranderen en een nieuwe uitdaging aan te gaan”, zei Hamilton in een post op sociale media.

“Ik herinner me nog steeds het gevoel dat ik een sprong in het diepe waagde toen ik in 2013 voor het eerst bij Mercedes kwam. Ik weet dat sommige mensen het toen niet begrepen, maar ik had gelijk toen ik de overstap maakte en dat is het gevoel dat ik heb. nu weer.

“Ik ben opgewonden om te zien wat ik kan toevoegen aan deze nieuwe kans en wat we samen kunnen doen.

“Op dit moment denk ik echter niet aan 2025. Mijn focus ligt op het komende seizoen en om weer op de baan te komen met Mercedes.

“Ik ben gedrevener dan ooit, ik ben fitter en meer gefocust dan ooit en ik wil Mercedes helpen opnieuw te winnen.

“Ik ben 100% toegewijd aan het werk dat ik moet doen en ben vastbesloten om mijn samenwerking met het team op een hoogtepunt te beëindigen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.