Lewis Hamilton werd opgetild om een ​​’botsing van 180 km/u tegen de muur’ te vermijden


Lewis Hamilton heeft onthuld dat het bruinvissen in zijn Mercedes zo erg was in Azerbeidzjan dat hij af en toe moest opstijgen om te voorkomen dat hij de muren raakte.

Omdat het een van de snellere circuits op de kalender is en met een rechte lijn van 2,2 km, Mercedes vond het Baku-circuit ongelooflijk zwaar als het op bruinvissen aankwam.

Ondanks de derde en vierde plaats, grotendeels als gevolg van het terugtrekken van beide Ferrari’s, verloor het team tempo door het stuiteren en nu heeft Hamilton toegegeven dat hij soms gedwongen was om op te stijgen uit angst dat hij de muur zou raken.

De zevenvoudig voormalig wereldkampioen, die na de race uit zijn auto strompelde, zei dat het een “vreemde ervaring” was om te rijden en zich zorgen maakte om de auto uit de muur te houden.

“Er waren veel momenten waarop ik niet wist of ik het zou halen”, zei Hamilton, zoals gemeld door Motorsport.com. “Of ik de auto op het goede spoor zou houden, want ik weet niet of je hem hebt gezien, ik verloor hem verschillende keren bijna in de hoge snelheid.

“Dus de strijd met de auto was intens. En dan aan het einde, de laatste 10 ronden naar de vlag, moest ik gewoon naar binnen gaan, van ‘je kunt dit, je hebt dit, gewoon geduld hebben’.

“Het ding stuiterde soms zo erg. Er waren zo vaak dat ik bijna tegen de muur aanliep. Dus dat was een punt van zorg – wat betreft de veiligheid bij 180 mph, tegen de muur botsen … Ik denk niet dat ik daar als coureur echt ooit te veel over heb moeten nadenken.

“Je denkt er eigenlijk nooit aan om hem met die hoge snelheid uit de muur te houden. Een heel, heel, heel vreemde ervaring.”

Na de race verontschuldigde zijn baas Toto Wolff zich bij Hamilton voor de “sh*tbox” van een auto die ze hem momenteel leveren.

Het team probeerde dit weekend een andere specificatie op de auto van Hamilton, maar in plaats van het probleem op te lossen, produceerde het wat de coureur noemde “de zwaarste race die ik ooit heb meegemaakt”.

“Ik ben blij dat het voorbij is”, zei hij. “Dat was de meest pijnlijke race die ik heb meegemaakt, de zwaarste race die ik heb meegemaakt. Maar eerlijk, George [Russell] had niet dezelfde bounces die ik had – hij had veel minder stuiteren.

“Ik verloor drie en een halve tiende van hem alleen op de rechte stukken. Ik had een experimenteel onderdeel op mijn auto en een andere achterwielophanging. Dus uiteindelijk is het de verkeerde.”

Hamilton zei ook dat hij cryotherapie had gebruikt voor zijn herstel en was niet verrast dat Russell zo’n pijn niet had gevoeld omdat hij 10 jaar jonger is.

‘Als je daar vier minuten naar binnen gaat, is het verdomd koud, en je hoeft alleen maar naar binnen te gaan en te zeggen dat je het kunt. Het is hetzelfde soort dingen, gewoon een beetje stil worden en er gewoon mee grijnzen.

“Ik moet denken aan alle mensen die op mij rekenen om die punten te pakken. Dus daar was ik echt op gefocust. Maar dit is zeker het ergste. Voor mij heb ik het nog niet zo slecht gehad [as] dit jaar.

“George heeft vandaag geen rugproblemen. Maar die van hem is wel 10 jaar jonger dan de mijne!”

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: